Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών ζητούν να μην κλείσουν οι Εστίες

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών ζητ...

Μιλούν για απαράδεκτη στάση της Πρυτανείας, η οποία έκανε λόγο για μειοψηφίες φοιτητών που δεν αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης

Ο Σύλλογος Οικότροφων Σπουδαστών του Πανεπιστημίου της Πάτρας μετά από έκτακτη Γενική συνέλευση που πραγματοποίησε, αναφέρει πως θεωρεί απαράδεκτη την πρόσφατη ανακοίνωση και στάση της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών γύρω από τα γεγονότα που συνέβησαν το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου 2020 με αφορμή το ολικό και πανελλαδικό κλείσιμο των εστιών με πρόσχημα την "εθνική ασφάλεια".

Η  κ. Κυριαζοπούλου κάνει λόγο για μειοψηφίες φοιτητών που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης, τονίζουν οι φοιτητές Οικότροφοι της Εστίας.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης τους τονίζουν τα εξής:

Επειδή ακριβώς αντιλαμβανόμαστε την σοβαρότητα της κατάστασης κρίνουμε επικίνδυνη τη μεταφορά εκατοντάδων φοιτητών προς όλη την επικράτεια και ιδιαίτερα σε περιοχές που δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα. Για όλα τα παραπάνω επικοινωνήσαμε και με το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ που εξέφρασε συμφωνία με το ότι μια μαζική μετακίνηση θέτει σε κίνδυνο συνολικά τη δημόσια υγεία. Κανένας φοιτητής δεν επιτέθηκε, κανένας φοιτητής δεν προπηλάκισε κανέναν.

Μάλιστα, ο ΣΟΦΕΠΠ αρχικά επικοινώνησε με την Πρυτανεία μέσω αντιπροσωπείας τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Απ' την στιγμή που δεν υπήρξε απάντηση σχεδόν σε κανένα από τα αιτήματα μας και ύστερα από μια πολύ σύντομη συζήτηση αιτηθήκαμε να έρθουμε ξανά σε επικοινωνία μαζί της την οποία αρνήθηκε. Είναι υποκριτικό από μεριά της να καταφεύγει σε ψευδείς δηλώσεις για τη στάση των φοιτητών αναφέροντας μάλιστα ότι δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής την ίδια ώρα που στην εστία δεν τηρείται κανένα μέτρο και ενώ η ίδια δεν παίρνει καμία θέση για το γεγονός ότι εκατοντάδες φοιτητές θα αποτελέσουν κινητές βόμβες μετάδοσης του ιού σε όλη τη χώρα!

Κανένας φοιτητής στο δρόμο!

Να μην κλείσουν οι εστίες!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις