Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Ξεκίνησε τη λειτουργία του το εργαστήριο αναφοράς στην Πάτρα – Eξετάζει τα πρώτα δείγματα

Κορωνοϊός:  Ξεκίνησε τη λειτουργία του τ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ανήκει στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών

Στήθηκε το εργαστήριο αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Πάτρα, στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο έχει  πάρει ήδη τα πρώτα δείγματα για ανάλυση, για να διαπιστωθεί αν κάποιος πάσχει ή όχι από τον ιό.

Λόγω της εξάπλωσης του ιού ήταν απαραίτητη η λειτουργία του ούτως ώστε να κερδηθεί χρόνος και χρήμα από την αποστολή των δειγμάτων στο Παστέρ.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και η  λειτουργία του ξεκίνησε.

Την Τρίτη υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της 6ης ΥΠΕ και του Πανεπιστημίου, από τον Διοικητή δηλαδή της Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, για να δημιουργηθεί το εργαστήριο.

Η Πρύτανις του Πανεπιστημίου μιλώντας στο thebest.gr επεσήμανε πώς σήμερα η Σύγκλητος ομόφωνα αποφάσισε την ίδρυση του Εργαστηρίου, μετά από εισήγηση  κατά πλειοψηφία του Ιατρικού Τμήματος. Το εργαστήριο θα στεγάζεται στο Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου και διευθύνουσα μέχρι την προκήρυξη της θέσης θα είναι η κ. Αθανασία Μουζάκη.

Η 6η ΥΠΕ χρηματοδοτεί το εργαστήριο για  αναλώσιμα και εξαρτήματα.

"Με την προσπάθεια και τη συνεργασία όλων και ιδιαίτερα της 6ης ΥΠΕ, του Πανεπιστημίου Πατρών και του Ιατρικού Τμήματος δημιουργήθκε ένα εργαστήριο που στην παρούσα φάση θα θεραπεύσει τα προβλήματα που έχουμε και αφορούν στον κορωνοϊό και για το μέλλον, πιστεύω και ελπίζω, ότι έγινε μια καλή αρχή για να ιδρυθεί αυτό το εργαστήριο των μοριακών παραγόντων που το περιμέναμε τόσα χρόνια.  Είναι μια μεγάλη προσφορά στην κοινωνία αυτό που έγινε".

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις