Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Εγκυμοσύνη και COVID-19: Του Βασίλη Παπαδόπουλου, αναπλ. Καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Εμβρυομητρικής Ιατρικής

Εγκυμοσύνη και COVID-19: Του Βασίλη Παπα...

Δείτε το video

Μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί 18 περιστατικά εγκύων γυναικών που προσβλήθηκαν από τον COVID-19 στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Σε καμία δεν διαπιστώθηκε κάθετη μετάδοση από τη μητέρα στο έμβρυο. Εν τούτοις, ο αριθμός των περιστατικών είναι μικρός και δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Επιπλέον, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στις περιπτώσεις προσβολής νωρίτερα στην κύηση, ειδικά σε εγκύους που βρίσκονται στα αρχικά στάδια (1ο τρίμηνο) όπου γίνεται και η οργανογένεση. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε επιφυλακτικοί και ειδικά για στις περιπτώσεις εγκύων γυναικών να ακολουθούνται οι ανωτέρω κανόνες με μεγαλύτερη σχολαστικότητα.

Σε περιπτώσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα νεογνά θα πρέπει να απομονώνονται. Επίσης θα πρέπει να γίνεται έγκαιρη απομόνωση των ύποπτων εγκύων γυναικών, να υπάρχει συστηματικός έλεγχος των λοιμώξεων με όλα τα πιθανά μέτρα, ο έλεγχος για πιθανή λοίμωξη ή συλλοίμωξη από τον COVID-19, οξυγονοθεραπεία επί ενδείξεων, αποφυγή υπερπλήρωσης με υγρά, εμπειρική χρήση αντιβιοτικών λόγω του κινδύνου δευτερογενούς βακτηριακής λοίμωξης, παρακολούθηση του εμβρύου και ιατρική παρακολούθηση από ομάδα ειδικών

(περισσότερα στοιχεία στο https://www.ajog.org/article/S0002-9378(20)30197-6/fulltext?fbclid=IwAR3acQiudxRXoNb4nS85QZw8PaoU7JLH8ksnN6OfL55EHFrlj2BHWwySWwI )

 Παρακολουθήστε το video

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being