Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Τι έκανες στον πόλεμο Κυριάκο;

Τι έκανες στον πόλεμο Κυριάκο;
Νασόπουλος Περικλής
[email protected] , Facebook Page

Εκτός από φωτογραφίσεις και διαρροές στον φιλικό Τύπο φυσικά

Σε όλη τη διάρκεια της «εμπόλεμης κατάστασης» που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες με την Τουρκία, η κυβέρνηση, κάνει εξαιρετική δουλειά. Στον τομέα της επικοινωνιακής διαχείρισης της κατάστασης εσωτερικά, γιατί κάτι άλλο δεν κάνει.

Οι φήμες για κάποιον Ερντογάν που είναι διεθνώς απομονωμένος δίνουν και παίρνουν, για την διεθνοποίηση του προβλήματος από την ελληνική κυβέρνηση μάθαμε, για την Ευρώπη που στέκεται δίπλα στην Ελλάδα μάθαμε, για τον Τραμπ που απειλεί τον Ερντογάν να «κάτσει καλά» μάθαμε, για τον Πούτιν που βομβάρδίζει τον Ερντογάν μας είπαν. Ποιος είναι αυτός ο Ερντογάν που τα έχει πάθει όλα αυτά δεν μας είπαν, γιατί ο Ταγίπ δεν είναι.

Ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται σήμερα στις Βρυξέλλες και συζητάει με την Ευρώπη για την πιθανή εξεύρεση λύσης στην ελληνοτουρκική κρίση (η οποία είναι και ευρωτουρκική ταυτόχρονα), την ώρα που ο Κ. Μητσοτάκης, φυλάει μάλλον μεσημεριανό νούμερο στο φυλάκιο και δεν κατόρθωσε να πάρει υπηρεσιακό σημείωμα για να βρεθεί στην κρίσιμη για την Ελλάδα συζήτηση.

Το διεμήνυε από χθες ο Ταγίπ Ερντογάν, σε όλους τους τόνους και το κατόρθωσε φυσικά. «Να μην τον δω εκεί», «δεν κάθομαι στο ίδιο τραπέζι με αυτόν» κ.λπ, κ.λπ.

Και αν εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, αισθάνεσαι περήφανος για τον πρωθυπουργό σου επειδή ο μισητός εχθρός τον μισεί και άρα «κάτι κάνει καλά», καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείς. Οι αποφάσεις που καθορίζουν τη ζωή μας, παίρνονται πίσω από κλειστές πόρτες και πάνω σε γραφεία μετά από συζητήσεις ωρών, στο πλαίσιο διεθνών συμμαχιών και συνθηκών.

Εμείς σήμερα, θα απέχουμε από την συζήτηση, στο τέλος της οποίας θα παρθεί μια απόφαση που μας αφορά άμεσα. Η απόφαση αυτή θα μας ανακοινωθεί και θα πρέπει εμείς να την υλοποιήσουμε, χωρίς πολλά-πολλά και αυτό δεν θα μπορούν να το αλλάξουν όσοι «ήρωες» κι αν πάρουν την κυνηγετική τους καραμπίνα και πάνε να φυλάξουν τα σύνορα.

Οι διπλωματικές κρίσεις, λύνονται με διπλωματικά μέσα, όχι με εθνικιστικές κορώνες και υστερίες. Αυτά είναι για εσωτερική κατανάλωση. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε εμείς αυτό, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσουν να το εφαρμόζουν και οι πολιτικοί μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις