Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μια ακόμη νύχτα έντασης στον Έβρο - Ο φράχτης και το τεθωρακισμένο των Τούρκων- ΒΙΝΤΕΟ

Μια ακόμη νύχτα έντασης στον Έβρο - Ο φρ...

Σκηνικό έντασης και την Κυριακή

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς που άναψαν κατά μήκος των συνόρων ανάγκασαν τις ελληνικές πυροσβεστικές δυνάμεις να κινητοποιηθούν, με τις αρχές να ανησυχούν για νέο γύρo επεισοδίων. Νωρίτερα το Σάββατο, τουρκικές δυνάμεις προέβησαν σε ρίψεις χημικών προς την ελληνική πλευρά, με τις δυνάμεις ασφαλείας να απαντούν με ρίψεις νερού. Το σκηνικό επαναλήφθηκε τουλάχιστον τέσσερις φορές, μέχρι τις 8μ.μ Σύμφωνα με κυβερνητικές πήγες που επικαλείται η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», μετανάστες εθεάθησαν να συγκεντρώνονται γύρω από Τούρκους αστυνομικούς «με φανερές κινήσεις και χειρονομίες συνεννόησης». Το μεσημέρι, έριχναν πέτρες από την τουρκική πλευρά της συνοριογραμμής, προς τα ελληνικά εδάφη, και οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με ρίψεις νερού και δακρυγόνων. 

 

Χθες, ήρθε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που, σύμφωνα με την εφημερίδα, δείχνει ένα τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης να επιχειρεί να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, για να τον γκρεμίσει, με σχοινί ή συρματόσκοινο, που έχει προσδεθεί πάνω του. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, το περιστατικό καταγράφηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής και δείχνει ένα από τα οχήματα τύπου «HIZIR/ATES», που φέρουν όργανα επιτήρησης της μεθορίου, τα οποία παρέλαβε η Τουρκία από τον Μάιο ως τον Άυγουστο του 2019, με χρηματοδότηση προγράμματος που καλύπτεται από ευρωπαϊκά κονδύλια, σε ποσοστό 75%. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις