Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ρεσιτάλ κραυγαλέας υποκρισίας και κατάπτυστη προσβολή της Πάτρας!

Ρεσιτάλ κραυγαλέας υποκρισίας  και κατάπ...

Του Αντώνη Κουνάβη

 

Ενός κακού μύρια έπονται. Εάν εκλάβουμε (απολύτως δικαιολογημένα) τον κορωνοϊό ως ένα απροσδόκητο και ανεπιθύμητο κακό, τα όσα δυσάρεστα ακολούθησαν με φόντο το αγαπημένο μας Καρναβάλι θίγουν την τιμή και την αξιοπρέπεια κάθε Πατρινού, που δικαιούται να είναι υπερήφανος για την πόλη του, για την πόλη μας και τη λαμπρή Ιστορία της.    

Στη λογική ότι αν πιάσει φωτιά το σπίτι του γείτονα θα πιάσει και το δικό σου, μετά από τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιταλία, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, που δυστυχώς σε ό, τι αφορά την Πάτρα επέφερε ένα σημαντικό οικονομικό πλήγμα με ανυπολόγιστες επιπτώσεις.

Μια απαγόρευση που επεκτάθηκε πλέον και στις αθλητικές διοργανώσεις, τα θέατρα και τους κινηματογράφους.

Ωστόσο, η αγνή προσπάθεια χιλιάδων καρναβαλιστών να κρατήσουν έστω και με ανορθόδοξο τρόπο όρθιο το Καρναβάλι μας, έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς «επώνυμους», μη Πατρινούς να βγάλουν στο διαδίκτυο όλη τη χολή τους για το γεγονός ότι η πόλη τήρησε εντελώς αυθόρμητα και άτυπα την καρναβαλική παράδοση της.

Επρόκειτο ασφαλώς για ένα ρεσιτάλ κραυγαλέας υποκρισίας, που δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική, αλλά κατά τα άλλα έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς «επώνυμους», μη Πατρινούς, καθώς και φανατικούς πολέμιους του Πατρινού Καρναβαλιού, να βγάλουν στο διαδίκτυο όλη τη χολή τους για το γεγονός ότι μέρος της πόλης τήρησε αυθόρμητα και άτυπα την καρναβαλική παράδοση της.

Για όλους αυτούς, λοιπόν, τους εξυπνάκηδες του πληκτρολογίου που  πέρασαν την Πάτρα από… πριονοκορδέλα και έφτασαν στο σημείο να κατηγορήσουν τους Πατρινούς ότι γλεντούν όταν η χώρα είναι σε πόλεμο με τους πρόσφυγες (!) ήταν και είναι απόλυτο λογικό οι ίδιοι να συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους, να μπαίνουν στο Μετρό ή στο λεωφορείο και να συνεχίζουν να συχνάζουν στα καφέ, εξακολουθώντας παράλληλα να πηγαίνουν σε χώρους ψυχαγωγίας όπου η συνάθροιση πολλών ατόμων είναι δεδομένη. Άραγε, εκεί δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού; 

 

Κανένας δεν υπερασπίστηκε την τιμή της πόλης!

 

Δυστυχώς, όμως, αν είναι λυπηρό ότι ως πόλη δεχθήκαμε αλλεπάλληλες και άκρως προσβλητικές επιθέσεις, εξίσου λυπηρό, αν όχι πιο λυπηρό είναι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ αιρετός, προεξάρχοντος του δημάρχου Πατρέων, δεν αισθάνθηκε την ηθική υποχρέωση να υπερασπιστεί την τιμή της Πάτρας.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, είδαμε δημοτικούς συμβούλους που είχαν ψηφίσει υπέρ της απαγόρευσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων να λαμβάνουν μέρος στο άτυπο καρναβάλι όλων όσοι δεν προάσπισαν, απλώς, μια γιορτή αλλά τη μεγαλύτερη εθιμική παράδοση της πόλης!  

Επομένως, σε ό, τι τους αφορά, δεν έχουμε ένα ακόμη ρεσιτάλ υποκρισίας. Βρισκόμαστε μπροστά στην υποκρισία αυτή καθεαυτή, προσωποποιημένη σε όλο της το μεγαλείο!  

Ωστόσο, ούτε κι αυτοί, που επίσης κατηγορήθηκαν για «γαϊδουριά» από κάποιον μεγαλοσχήμονα «δήθεν» ειδικό, δεν θεώρησαν σκόπιμο να υπερασπιστούν την πόλη, τους ίδιους τους (αυτοδιοικητικούς) εαυτούς τους που αναίρεσαν στην πράξη!

 

Εμείς είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Πατρινοί!

 

Αλλά ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ακόμη και απ’ αυτήν την πρωτοφανή ήττα που υπέστη η Πάτρα, μπορεί να βγει κάτι καλό. Τα εξαιρετικά ανακλαστικά που επέδειξαν οι Πατρινοί καρναβαλιστές, απαντώντας με χιούμορ στα περί «γαϊδουριάς»,

δείχνουν ότι η πόλη έχει γερά αντισώματα και ως εκ τούτου μια αξιόλογη προοπτική για το μέλλον, μακριά από σκουριασμένες ιδεοληψίες και παρωχημένες νοοτροπίες του παρελθόντος.

Εμείς είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Πατρινοί, είναι τιμή μας και καμάρι μας που είμαστε παιδιά μιας από τις πιο ιστορικές πόλεις της Ελλάδας.

Προτρέπω τους συμπολίτες μου να κοιτάξουμε μπροστά, αποβλέποντας του χρόνου να κάνουμε το καλύτερο Καρναβάλι όλων των εποχών!    

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις