Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έτοιμο το Μάρτιο το οικοτροφείο για τους ασυνόδευτους Σύριους πρόσφυγες στην Πατρών Κλάους της Πάτρας

Έτοιμο το Μάρτιο το οικοτροφείο για τους...

Δομή φιλοξενίας και στα Νιφορέικα Δυτικής Αχαϊας.

Ζήτημα εβδομάδων φαίνεται οτι είναι η μεταφορά προσφύγων σε δυο κέντρα φιλοξενίας που θα δημιουργηθούν σε Πάτρα και Νιφορέικα Δυτικής Αχαϊας.

Το πρώτο αυτόνομο λειτουργικά Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στην Πατρών Κλάους της Πάτρας μπαίνει στην τελική του φάση, όπως και η συμφωνία για τη στέγαση μεταναστών στα Νιφορέικα, σε ξενοδοχειακή μονάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πάνου Σακελλαρόπουλου στην εφημερίδα Πελοπόννησος, προσφυγόπουλα από τη Συρία θα στεγαστούν σε ιδιόκτητο ακίνητο του Διεθνούς Οργανισμου Μετανάστευσης, συνολικού εμβαδού 300τμ, που αναμένεται να λειτουργήσει ως οικοτροφείο και βρίσκεται στην περιοχή του Ανατολικού διαμερίσματος, πλησίον της Μεγάλης Περιμετρικής πάνω στην Πατρών Κλάους. Μέσα στο Μάρτιο αναμένεται να προχωρήσει η διαμόρφωση των διαμερισμάτων και των κοινόχρηστων χώρων όπου θα φιλοξενηθούν περί τα 130 ασυνόδευτα παιδιά. Η δομή θα καλύψει βασικές ανάγκες διαβίωσης όπως σίτιση, συμβουλευτική, ιατροφαρμακευτική υποστήριξη, δημιουργική απασχόληση κι επαγγελματικό προσανατολισμό.

Στα Νιφορέικα Δυτικής Αχαϊας αναμένεται η δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο δυναμικότητας περί τις 300 κλίνες, σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στην περιοχή που βρίσκεται στην παραλιακή ζώνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις