Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Η εγκληματικότητα στην Αχαΐα αυξάνεται- Το αρμόδιο υπουργείο μας κοροϊδεύει με πέντε μεταθέσεις"

"Η εγκληματικότητα στην Αχαΐα αυξάν...

Σχόλιο του Μ. Μπεκίρη μετά την απάντηση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη σε Ερώτηση του Βουλευτή

"Σχέδια επί χάρτου" χαρακτηρίζει ο Μ. Μπεκίρης την απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο ζήτημα της εγκληματικότητας που έθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός με σχετική ερώτηση που έφερε στην βουλή με θέμα «Αύξηση της εγκληματικότητας στην Αχαΐα».

Ο κ. Μ. Μπεκίρης, σχολίασε: "Η αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής από την Πολιτεία, προβληματίζει ιδιαίτερα μιας και η βία έχει λάβει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις. Το τελευταίο τραγικό συμβάν με την δολοφονία των Αστυνομικών μας στην Αθήνα μας προβληματίζει και μας εξοργίζει ταυτόχρονα. Ως γνωστό η δύναμη της Αστυνομικής  Διεύθυνσης Αχαΐας σε έμψυχο υλικό είναι πολύ μειωμένη σε σχέση με τις πραγματικές  ανάγκες. Και παρά το γεγονός ότι τα στελέχη της τοπικής αστυνομίας υπερβαίνουν  εαυτούς χωρίς καν την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή τα προβλήματα διογκώνονται."

Τα ερωτήματα που τέθηκαν με την ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό αφορούσαν την ενίσχυση της δύναμης της Αστυνομικής  Διεύθυνσης Αχαΐας ώστε να γίνει πιο έντονη η παρουσία της στη περιοχή μας καθώς και την λήψη μέτρων για την  ενίσχυση και παγίωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.

Επί του πρώτου ερωτήματος το Υπουργείο απήντησε πως προγραμμάτισε για την προσεχή περίοδο των τακτικών μεταθέσεων πέντε θέσεις κατωτέρων Αστυνομικών, ενώ άφησε το ενδεχόμενο να γίνουν και άλλες συμπληρωματικές μεταθέσεις.

Για το δεύτερο ερώτημα έθεσε υπόψη μας την εκπόνηση νέων ειδικών επιχειρησιακών σχεδίων, οι οποίες καταγράφουν τις αστυνομικές δράσεις που αναπτύσσονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων εγκληματικότητας αλλά και τις επιδιωκόμενες συνεργασίες με συναρμόδιους φορείς για την αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων αυτών και την εξάλειψη των παραγόντων που συμβάλλουν στην εμφάνιση τους, όχι μόνο σε επίπεδο νομού αλλά και κατά περιοχή κάθε νομού.

"Δυστυχώς για τον Νομό μας δεν λήφθηκαν υπόψη και δεν απαντήθηκαν τα στοιχεία που θέσαμε με την ερώτηση και αφορούσαν τις συνταξιοδοτήσεις της περσινής χρονιάς κατά την οποία συνταξιοδοτήθηκαν 150 αστυνομικοί υπάλληλοι και αντικαταστάθηκαν μόνο οι 30. Επιπλέον το Υπουργείο αδιαφορεί να προσαρμόσει την οργανωτική του δομή  με την επιχειρησιακή της δράση ώστε να ανταποκρίνεται πληρεστέρα στην αποστολή της. Αυτά τα σχέδια για να αποδώσουν πρακτικά στην καθημερινότητα χρειάζονται πολιτική βούληση που δυστυχώς για την περιοχή μας και την χώρας μας απουσιάζει από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο προγραμματισμός δε για την ενίσχυση της Αστυνομικής Δύναμης στην Αχαΐα αφαιρει κάθε σοβαρότητα για την επιχειρησιακή αναβάθμιση που κατά τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη επιχειρείτε.

Ο τόπος μας δεν αντέχει άλλο την κοροϊδία τους. Μας έχουν εγκαταλείψει. Και αντί τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να διαμαρτύρονται, να απαιτούν, να διεκδικούν, κρύβονται. Η εγκληματικότητα, οι λαθρομετανάστες, οι καθημερινές ληστείες τραπεζών και περιουσιών δεν αντιμετωπίζονται με μέτρα ασπιρίνες. Χρειάζονται δραστικά μέτρα που θα εμπνεύσουν ξανά το αίσθημα ασφαλείας που μια ευνομούμενη πολιτεία οφείλει στους πολίτες της." σχολίασε ο Αχαιός Βουλευτής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις