Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μ. Μπεκίρης: "Επιτακτική ανάγκη η πολιτεία να στηρίξει τα ΑμεΑ"

Μ. Μπεκίρης: "Επιτακτική ανάγκη η π...

Ο Βουλευτής κατέθεσε σχετική Ερώτηση στη Βουλή

Την άμεση υπογραφή της σύμβασης για την δωρεάν μεταφορά των ΑΜΕΑ από το αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας ζητά ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης από τον αρμόδιο Υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο. Ο Αχαιός πολιτικός κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, μετά από την απόφαση της διοίκησης του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας, από την Τρίτη 1η Μαρτίου, να μην δέχονται την ισχύ των δελτίων μετακίνησης των ΑΜΕΑ.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

"Διακόπηκε μετά από ανακοίνωση - απόφαση του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας, η ελεύθερη πρόσβαση των ΑΜΕΑ στα αστικά λεωφορεία  της Πάτρας από την Τρίτη 1η Μαρτίου. Από εδώ και πέρα τα ΑΜΕΑ είναι υποχρεωμένα να πληρώνουν κανονικά εισιτήριο, καθώς δεν υπήρξε σημείο προσέγγισης των λεωφορειούχων με το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας για τα αιτήματα τους .

Συγκεκριμένα η δημόσια ανακοίνωση της διοίκησης του αστικού ΚΤΕΛ. αναφέρει ότι είχε δοθεί παράταση δωρεάν μετακίνησης των ΑΜΕΑ μέχρι την 31/01/2011, ελπίζοντας ότι έως τότε θα είχαν περατωθεί οι διαπραγματεύσεις με το αρμόδιο Υπουργείο για να ξεκινήσει η θεώρηση για το 2011.Το αστικό ΚΤΕΛ Πατρών με δική του πρωτοβουλία έδωσε και νέα παράταση μέχρι 28/02/2011.Παρόλα αυτά όμως καμία συμφωνία με το αρμόδιο Υπουργείο δεν επιτεύχθηκε. Μετά από αυτή την αδιαφορία της κυβέρνησης η διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ πήρε απόφαση ότι από 1/03/2011 να μην δέχονται την ισχύ των δελτίων μετακίνησης των ΑΜΕΑ.

Είναι φανερό ότι η ανακοίνωση πιστοποιεί πώς η προ μερικών ημερών καθησυχαστική διαβεβαίωση «ουδέν πρόβλημα» του Υπουργείου Μεταφορών πέραν από αναρμόδια μιας και το πρόβλημα ξεκινά από το Υπουργείο Υγείας ήταν και άστοχη.

Επίσης αποδεικνύεται ότι τα ενημερωτικά έγγραφα ευθύνης του αρμόδιου υπουργείου Υγείας προς τις περιφέρειες της χώρας που διαβεβαιώνουν ότι “για όσο διάστημα απαιτηθεί  μέχρι τη χορήγηση του δελτίου μετακίνησης για το 2011, θα σφραγίζονται τα παλαιότερα με την ένδειξη “προσωρινή” στη θέση της διάρκειας ισχύος προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα ΑΜΕΑ στη μετακίνησή τους”, δεν αντιστοιχούν σε καμία σχετική συμφωνία με τους λεωφορειούχους.

Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι είναι  επιτακτική ανάγκη η Πολιτεία να δείξει έμπρακτα τη στήριξή της προς στα ΑΜΕΑ και να τους παρέχει πλήρως τις υπηρεσίες και την φροντίδα που τους αρμόζει. ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός είναι διατεθειμένος να υπογράψει νέα σύμβαση με το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑΜΕΑ στα αστικά ΚΤΕΛ, βάζοντας έτσι τέλος στην αγωνία τους και στην ταλαιπωρία τους;»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις