Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην Πάτρα με θέμα: Ελληνο-τρωικές αναμετρήσεις στη ζώνη των αστεροειδών

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην Πάτρα με θέμα...

Από τον Μηχανολόγο και αεροναυπηγό Μηχανικό Δημήτρη Ραζή

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας "Ωρίων" στο Αμφιθέατρο ΒΑ Κτηρίου Η/Υ, στην Πανεπιστημιούπολη, στο Ρίο. Η βραδιά περιλαμβάνει ομιλία με τίτλο «Ελληνο-τρωικές αναμετρήσεις στη ζώνη των αστεροειδών» από τον κ. Δημήτρη Ραζή, Μηχανολόγο και Αεροναυπηγό Μηχανικό, Υποψήφιο Διδάκτορα Μαθηματικών.

Περίληψη ομιλίας:

Το πρόβλημα της κίνησης δύο σωμάτων υπό την επίδραση της βαρύτητάς τους έχει λυθεί αναλυτικά από τον Isaac Newton, ήδη από το τέλος του 17ου αιώνα. Η εισαγωγή ενός επιπλέον σώματος (3 σώματα συνολικά) στο σύστημα περιπλέκει σε τέτοιο βαθμό την δυναμική, που το πρόβλημα στη γενική του μορφή δεν επιδέχεται αναλυτική λύση.

Το πρόβλημα των τριών σωμάτων αντιστάθηκε στις επιθέσεις των μεγαλύτερων μαθηματικών των τελευταίων 4 αιώνων. Ωστόσο, 200 χρόνια πριν, ο Joseph Louis Lagrange βρήκε τη μοναδική αναλυτική λύση που υπάρχει για μία ειδική εκδοχή του γενικού προβλήματος: όταν τα 3 σώματα περιστρέφονται σαν ένα στερεό σώμα.

Στην ομιλία αυτή, χρησιμοποιώντας μονάχα απλή γεωμετρία, θα ακολουθήσουμε τα βήματα της λύσης του Lagrange και θα παρουσιάσουμε τις εκπληκτικές εκφάνσεις της στο ηλιακό μας σύστημα, με προεξάρχουσα αυτή στη ζώνη των αστεροειδών.

Όπως προαναφέραμε, ο χώρος διεξαγωγής της εκδήλωσης είναι το αμφιθέατρο ΒΑ που βρίσκεται στο ισόγειο του Κτηρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτήριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτήριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται πίσω από την Πρυτανεία και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη:

https://g.co/maps/ntkdq

Οι διαλέξεις είναι ανοιχτές και ελεύθερες για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/913985548999661/

Την πρόσκληση για την εκδήλωση απευθύνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων».

https://www.orionas.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις