Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στα δικαστήρια σήμερα η 27χρονη μάνα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στην πλαζ της Πάτρας

Στα δικαστήρια σήμερα η 27χρονη μάνα του...

Η ψυχολογική της κατάσταση είναι τραγική λέει ο δικηγόρος της

Στη δικαιοσύνη θα οδηγηθεί σήμερα η 27χρονη Ελληνίδα, μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό το μεσημέρι της Τετάρτης στην πλαζ της Πάτρας. Η γυναίκα εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό του μωρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του thebest.gr, το μωρό άφησε στην παραλία η 27χρονη Ελληνίδα μητέρα του, η οποία πριν από μερικές ημέρες, γέννησε στο μαιευτήριο δημόσιου νοσοκομείου στην Πάτρα. Η μητέρα έφυγε από το νοσοκομείο κρυφά, μαζί με το μωρό της. 

Το νεκρό βρέφος εντόπισαν στην πλαζ πολίτες που διέρχονταν από το σημείο. Αμέσως μετά ειδοποίησαν την Αστυνομία και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έφθασαν στην περιοχή, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε και το Λιμενικό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του thebest.gr, η γυναίκα εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς στο σπίτι που μένει στην Πάτρα και οδηγήθηκε στο Λιμεναρχείο για ανάκριση.

Η σορός του βρέφους μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών και σήμερα όπως πληροφορείται το thebest.gr, θα υποβληθεί σήμερα σε ιατροδικαστική εξέταση, ώστε να διακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Φωτογραφία από την Ασφάλεια του Λιμεναρχ...

Φωτογραφία από την Ασφάλεια του Λιμεναρχείου της Πάτρας όπου κρατείται η μητέρα

Η 27χρονη σύμφωνα με πληροφορίες, έφυγε από το νοσοκομείο τα ξημερώματα της Τετάρτης χωρίς εξιτήριο, περιπλανήθηκε επί ώρες στην πόλη με το μωρο στην αγκαλιά  και αποφάσισε να το εγκαταλείψει στην πλαζ τυλιγμένο με μια κουβέρτα. Στις αρχές σήμανε συναγερμός μόλις ειδοποιήθηκαν για τον εντοπισμο του βρέφους.

Μέσα σε λίγες ώρες βρήκαν τη μητέρα του παιδιού΄στο σπίτι της. Οπως ανέφερε ο δικηγόρος της κοπέλας Γιάννης Αποστολόπουλος η κοπέλα ήταν σε κατάσταση σοκ. Είχε κρύψει μάλιστα από τους οικείους της οτι ήταν έγκυος. Δεν την παρακολουθούσε γιατρός και πήγε στο νοσοκομείο μόνο και μόνο για να γεννήσει.

Ακόμη και οι συνάδελφοί της στην επιχείρηση που εργαζόταν σε περιοχή της επαρχίας Καλαβρύτων δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό. Η κοπέλα προ αποφάσισε , όπως φαίνεται, να προχωρήσει σε καισαρική για να γεννήσει , φοβούμενη ενδεχομένως ότι με το πέρασμα των ημερών θα γινόταν αντιληπτή από τον περίγυρό της.

Ετσι μετέβη στο νοσηλευτήριο και με την δικαιολογία πως ο γιατρός της που διαμένει στην Αθήνα είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας, της συνέστησε να κάνει καισαρική, γι’ αυτό και ζήτησε από τους ιατρούς της κλινικής να την αναλάβουν.

Το προσωπικό της κλινικής από την πρώτη στιγμή διαπίστωσε πως η νεαρή πρέπει να αντιμετώπιζε κάποιο θέμα, καθώς κανείς δεν την συνόδευε, ενώ ούτε καν ρούχα για την ίδια και το μωρό που θα έφερνε στον κόσμο δεν είχε μαζί της.

Ο συνήγορος της γυναίκας, Γιάννης Αποστολόπουλος, ήρθε σε επικοινωνία με την 27χρονη μητέρα, η οποία «είναι σε τραγική ψυχολογική κατάσταση».

Όπως είπε η 27χρονη στον συνήγορό της, γέννησε μόνη της, χωρίς την παρουσία κάποιου συγγενικού προσώπου, καθώς δεν γνώριζε κανείς ότι η κοπέλα ήταν έγκυος. 

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, η κοπέλα φέρεται να προέβη σε αυτή την ενέργεια εξαιτίας της ντροπής που ένιωθε. Ο βιολογικός πατέρας δεν εμφανίστηκε πουθενά, ενώ συγγενείς και φίλοι δε γνώριζαν για την εγκυμοσύνη της. 

Μάλιστα, η 27χρονη μητέρα, όπως και η οικογένειά της, δε γνώριζαν μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης ότι το μωρό είναι νεκρό.   

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των ερευνών για την συγκεκριμένη υπόθεση, με απόφαση του διοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, έχει διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διευκρινιστεί κάτω από ποιες συνθήκες έφυγε μία μητέρα από δημόσιο νοσοκομείο της Πάτρας, χωρίς να έχει πάρει εξιτήριο. 

Η ανακοίνωση του λιμεναρχείου Πατρών

Στη σύλληψη μίας 27χρονης ημεδαπής, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας για παράβαση του άρθρου 299 ΠΚ.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάτρας για αναίσθητο βρέφος στην περιοχή της πλαζ Πατρών. Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και διαπίστωσαν ότι ένα (01) αναίσθητο βρέφος βρισκόταν ανάσκελα επί της ακτής πλησίον της θάλασσας.
Άμεσα το βρέφος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ» όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Κατόπιν ερευνών από στελέχη της Λιμενικής Αρχή Πάτρας και έπειτα από πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. για περιστατικό που έλαβε χώρα στην μαιευτική -γυναικολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», στο οποίο η 27χρονη είχε γεννήσει την 10/02/2020 ένα (01) βρέφος και εξήλθε χωρίς να πάρει εξιτήριο, η ανωτέρω εντοπίστηκε και προσήχθη στην Λιμενική Αρχή Πάτρας όπου και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τη μητέρα του ανευρεθέντος νεογνού.
Προανάκριση διενεργείται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις