Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Κορωνοϊός Ιανός ΧΑΡΤΗΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο πλευρό του Συλλόγου Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης του Νοσοκομείου Ρίου, ο Χ. Μπονάνος

Στο πλευρό του Συλλόγου Φίλων Κλινικής Α...

Μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΑ Πάτρας την Τρίτη και δεσμεύτηκε για την έγκαιρη & σωστή μηχανημάτων πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα

Το Σάββατο 18.1.2020 πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας  της Κλινικής και του Συλλόγου Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, παρουσία των δωρητών κ.κ. Βέρας και Δημητρίου Σφήκα και του Διευθυντή της Κλινικής Καθηγητή Η. Παναγιωτόπουλου.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα  από φίλους, μέλη του Συλλόγου και ασθενείς της κλινικής, συναντήθηκαν για 1η φορά εκπρόσωποι  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Χαράλαμπος Μπονάνος  και  ο Φωκίων Ζαΐμης, ο Διοικητής της  6ης ΔΥΠΕ Ιωάννης  Καρβέλης και του   Δήμου Πατρέων Θεόδωρος Τουλγαρίδης  πρόεδρος  του Κοινωνικού  Οργανισμού  και  ο Αντιδήμαρχος Καθηγητής Νίκος Ασπράγκαθος, γεγονός  που γέμισε με αισιοδοξία το σύλλογο για το μέλλον της Κλινικής.

Η αισιοδοξία αυτή  έγινε ελπίδα όταν δύο εβδομάδες  αργότερα  ο ίδιος ο Περιφερειάρχης  Νεκτάριος Φαρμάκης μαζί με τον κ. Χαράλαμπο Μπονάνο επισκέφτηκαν την Κλινική μαζί με τον Νίκο  Καραχάλιο μέλος του Συλλόγου φίλων που τους ξενάγησε. Η επίσκεψη έγινε αθόρυβα χωρίς τυμπανοκρουσίες και φώτα δημοσιότητας , είδαν όλους τους χώρους της Κλινικής από κοντά, τους εργαζόμενους εν  ώρα εργασίας και  τους ασθενείς, χωρίς καμία παρενόχληση στο έργο τους, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Στις  11.2.2020  η ελπίδα έγινε βεβαιότητα  καθώς  στην εκπομπή του Συλλόγου Φίλων της Κλινικής Αποκατάστασης  φιλοξενήθηκε  ο  Αντιπεριφερειάρχης  Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος και ήταν πλήρως ενημερωμένος για τα προβλήματα που απασχολούν τα άτομα με Αναπηρία και έδειξε ότι έχει ήδη πλάνο και θέληση να  βελτιώσει την καθημερινότητά τους σε όλα τα επίπεδα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπονάνος θεωρεί υποχρέωση καθώς και ανάγκη να προβεί σε όλες τις ενέργειες εκείνες  που σκοπό έχουν  να ευαισθητοποιήσουν   το σύνολο της κοινωνίας σε θέματα σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας, συμφωνώντας μαζί μας  ότι ο δείκτης πολιτισμού μιας δημοκρατικής κοινωνίας αποτυπώνεται στην ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία.

Δεσμεύτηκε για την έγκαιρη και σωστή τοποθέτηση των μηχανημάτων πρόσβασης στην θάλασσα, έχοντας οργανώσει σύσκεψη  την εβδομάδα που διανύουμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αναφέρει η ανακοίνωση ενώ υποσχέθηκε ότι η πλήρης λειτουργία της Κλινικής Αποκατάστασης θα δοθεί  σαν  προτεραιότητα στο Υπουργείο Υγείας

Ακόμα η Περιφέρεια θα στηρίξει το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «Ήφαιστος» ενώ εξέφρασε και το σεβασμό και την προτεραιότητα  των υπηρεσιών της Περιφέρειας για την τήρηση και εφαρμογή του νέου οικοδομικού κανονισμού του 2012, αρθ.26, που υποχρεώνει όλες τις δομές ιδιωτικές και δημόσιες να είναι προσβάσιμες σε όλα τα εμποδιζόμενα άτομα.

Ακόμα το Κολυμβητήριο του ΝΟΠ που θα διατεθεί για τους  Special Olympics, θα γίνει προσβάσιμο  σε όλους.

Ο κ. Μπονάνος  υποσχέθηκε η Περιφέρεια να είναι αρωγός του Δήμου Πατρέων σε έργα όπως  η ανάπλαση του έλους της Αγυιάς (Κολυμβητήριο), ώστε να τηρηθούν όλοι οι κανόνες προσβασιμότητας  για μια κοινωνία συμπεριληπτική που ο καθένας θα έχει την θέση του.

Τέλος η Ιουλία Συροκώστα  - Σταθοπούλου, Παθολόγος- Λοιμωξιολόγος, Επιμελήτρια Α' Παθολογικής Κλινικής ΠΓΝ Πατρών, Πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού  ΠΓΝ Πατρών "Δημήτρης και Βέρα Σφήκα" ευχήθηκε καλή επιτυχία και δύναμη ώστε η εκπομπή « Έχω ένα Όνειρο - Ισότητες, Ανισότητες, Ιδιαιτερότητες, Μικρές  Ιστορίες» να  γίνει «Πραγματοποιώντας τα όνειρά μου».

Η εκπομπή που παρουσιάζει η δημοσιογράφος, κοινωνιολόγος Ρούλα Κωστακοπούλου μεταδίδεται στην ΕΡΑ Πάτρας 92,5, κάθε Τρίτη 10.30 το πρωί με 12 το μεσημέρι.

Η φωτ. είναι από την εκπομπή της Τρίτης 11/2.

Ειδήσεις