Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Δίκαιο το αίτημα των εκπαιδευτικών για τα λεωφορεία

Δίκαιο το αίτημα των εκπαιδευτικών για τ...

Της Ασπασίας Ρηγοπούλου

Με αφορμή τον θάνατο των δύο εκπαιδευτικών στην Πατρών – Πύργου ειπώθηκαν και ακούστηκαν πάρα πολλές τις ημέρες αυτές από αρμόδιους και μη.

Αυτό όμως που οφείλουμε να συγκρατήσουμε είναι το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας να ληφθούν μέτρα ώστε να μην γραφτούν άλλα ονόματα στον κατάλογο των  θυμάτων όχι μόνον της Πατρών – Πύργου αλλά όλου του οδικού δικτύου που είναι υποχρεωμένοι να διανύουν καθημερινά εκατοντάδες εκπαιδευτικοί.

Το αίτημά τους για δρομολόγηση λεωφορείων που θα τους μεταφέρουν προς και από τα σχολεία στα οποία διδάσκουν είναι απόλυτα δίκαιο. Και είναι δίκαιο πρωτίστως για την ασφαλή μεταφορά τους και κατά δεύτερον για την οικονομική τους ενίσχυση. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί χρηματοδοτούν οι ίδιοι - με τις ιδιαίτερα μάλιστα χαμηλές μισθολογικές αποδοχές τους - την εργασία τους καθώς δεν προβλέπεται η αποζημίωση των μετακινήσεών τους ή της διαμονής τους στην περιοχή διορισμού τους.

Από τη στιγμή που αυτά δεν καλύπτονται και ο εκπαιδευτικός δεν αμείβεται όσο θα έπρεπε σε σχέση με το υψίστης σημασίας έργο που προσφέρει, είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει μέριμνα για τις ασφαλείς μετακινήσεις τους. Τόσοι εκπαιδευτικοί θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή τους για να διδάξουν τα παιδιά μας δεν μπορούμε να αδιαφορούμε στα όσα ειπώθηκαν τις ημέρες αυτές για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Η διδασκαλία αποτελεί σημαντικότατο λειτούργημα και όλοι έχουμε στην καρδιά και στο μυαλό μας τη μορφή και τη συμβουλή του δασκάλου ή της δασκάλα μας η οποία μας ακολουθεί για όλη μας τη ζωή. Τους οφείλουμε πολλά              

αλλά στην παρούσα κατάσταση ας συνηγορήσουμε όλοι να καλυφθεί το αίτημά τους για την ασφαλή μεταφορά τους.

Μην περιμένουμε να υπάρξουν τα επόμενα θύματα, διότι όπως διαβάσαμε κάθε μήνα ένα όχημα στο οποίο επιβαίνουν εκπαιδευτικοί στη διαδρομή από ή προς το σχολείο τους, για διαφόρους λόγους (κούραση και άγχος του οδηγού, ολισθηρότητα του δρόμου, κακοκαιρία, κακό οδικό δίκτυο, υπαιτιότητα άλλου διερχόμενου οχήματος κ.λπ.) εμπλέκεται σε τροχαίο ατύχημα. Επομένως δεν υπάρχει χρόνος για περαιτέρω ολιγωρία. Οι αρμόδιοι τα άκουσαν, έδωσαν υποσχέσεις απομένουν οι πράξεις. 

 

 

* Η Ασπασία Ρηγοπούλου είναι γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις