Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Η δερματολόγος Χαριτίνη Πετροπούλου εξηγεί πώς οι αυτόλογες θεραπείες (PRP) συντελούν στην αντιγήρανση

Η δερματολόγος Χαριτίνη Πετροπούλου εξηγ...

Αναλύει την μέθοδο

Οι αυτόλογες θεραπείες (PRP) επιβραδύνουν τη γήρανση με φυσικό τρόπο. Για πρώτη φορά μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τα βλαστοκύτταρα και τους ινοβλάστες του δέρματος με βιοσυμβατά υλικά, χωρίς καμία παρενέργεια.

Κάτι τέτοιο είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί χάρη στα κύτταρα του οργανισμού μας, τα αιμοπετάλια, τα οποία περιλαμβάνονται στο αίμα μαζί με το πλάσμα (ορό). Τα αιμοπετάλια, απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες, όπως PDFG, TGF-β, VEFG, κυτταροκίνες κ.α. Έτσι ξεκινά η διαδικασία της επούλωσης ώστε να ενεργοποιηθούν οι ινοβλάστες που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη, συμβάλλοντας στην ανάπλαση του δέρματος. Το πλάσμα είναι επίσης πλούσιο σε πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και πολύτιμες θρεπτικές ουσίες.

Η μέθοδος

Λαμβάνουμε μικρή ποσότητα αίματος από τον ασθενή και στη συνέχεια κάνουμε φυγοκέντρηση. Το πλάσμα που παίρνουμε περιέχει αιμοπετάλια. Έπειτα από ειδική επεξεργασία το εγχύουμε σε επιλεγμένα σημεία με πολύ λεπτή βελόνα.

Οι ενδείξεις

Η μέθοδος χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση πλήθους προβλημάτων σε πρόσωπο και σώμα (αφυδατωμένο και ταλαιπωρημένο δέρμα, φωτογήρανση, λεπτές ή βαθιές ρυτίδες, ουλές ακμής, μέλασμα, μαύροι κύκλοι, κηλίδες, ραγάδες). Βελτιώνεται ο τόνος και η υφή της επιδερμίδας και γενικά εξασφαλίζεται πλήρης αναζωογόνηση. Η αυτόλογη θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με Fractional Laser και Peelings για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Οι αντενδείξεις

Η διαδικασία δεν συνίσταται σε άτομα που πάσχουν από νοσήματα του ήπατος, του συνδετικού ιστού, από αιμοφιλία, χρόνια κνίδωση ή λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή.

Τα πλεονεκτήματα

Η PRP είναι απόλυτα ασφαλής διότι βασίζεται σε χρήση αίματος του ίδιου ασθενούς. Είναι μη τοξική, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος να απορριφθεί από τον οργανισμό. Δεν χρειάζονται άλλα συστατικά ή υλικά για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τέλος, επιτυγχάνεται ταχύτερη επούλωση και αποκατάσταση του δέρματος λόγω του ότι εκμεταλλευόμαστε τις δυνατότητες ανάπλασης του οργανισμού μας.

 

Dr. Χαριτίνη Πετροπούλου, MD, PhD

Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος

Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών 

Τ. ιατρός Νοσ.‘ Α.Συγγρός’

Μετεκ/σα στο St Thomas' Hospital, Λονδίνο

Μέλος της Ευρωπαϊκής Δερματολογικής Εταιρείας

Email: [email protected]

Site: www.dermaesthetics.gr

Τηλ. Ιατρείο Πάτρας: 2610 220839

Τηλ. Ιατρείο Ρίου: 2610 994960

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being