Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Επιτυχημένη εκδήλωση για την ενδοαγγειακή fistula στους αιμοκαθαιρόμενους

Επιτυχημένη εκδήλωση για την ενδοαγγειακ...

Παρουσιάστηκε η μέθοδος WAVELINQ ™ 4F EndoAVF

Αφορμή για γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων σχετικά με την αιμοκάθαρση έδωσε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την BD Hellas, τον Δεκέμβριο του 2019 στην Αθηναΐδα , με τίτλο “Rethnink AV Fistula Creation/ WAVELINQ ™ 4F ”.


Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η μέθοδος WAVELINQ ™ 4F EndoAVF που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια ευέλικτη ενδοαγγειακή fistula στους αιμοκαθαιρόμενους, ως μια επιπρόσθετη πρόταση έναντι της χειρουργικής επέμβασης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Μανώλης Τριποδιανός, Εμπορικός Διευθυντής BDI Greece ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και έδωσε αμέσως τον λόγο στον  Arne Beutler, Director of EU Therapy Development endoAVF BD Interventional, ο οποίος και ανέλυσε τα χαρακτηριστικά του συστήματος WAVELINQ 4F ™ EndoAVF, μέσω μιας σύντομης παρουσίασης.

Η συσκευή που χρησιμοποιείται στη δημιουργία fistula  σηματοδοτεί μια σημαντική  πρόοδο στη διαδικασία της αιμοκάθαρσης. Η fistula (αυτόχθονη αρτηριοφλεβική επικοινωνία) παρέχει πρόσβαση στην κυκλοφορία του αίματος έτσι ώστε το αίμα να μπορεί να απομακρυνθεί από το σώμα, να καθαριστεί στο ειδικό μηχάνημα της αιμοκάθαρσης και να επιστρέψει στον ασθενή που υποβάλλεται στη διαδικασία. Το σύστημα WAVELINQ ™ 4F EndoAVF δίνει μια περαιτέρω επιλογή στην ανάγκη για δημιουργία φίστουλας καθώς η σύνδεση μεταξύ φλέβας και αρτηρίας γίνεται ενδοαγγειακά. Αυτή η διαδικασία συμβαίνει εισάγοντας δύο λεπτούς, εύκαμπτους, μαγνητικούς καθετήρες σε μια αρτηρία και φλέβα στο χέρι μέσω μιας μικρής τομής, η οποία είναι πολύ λιγότερο αισθητή σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους χειρουργικής επέμβασης.

Περισσότερα στοιχεία για την καινοτόμο μέθοδο, τα βασικά χαρακτηριστικά και τα σημαντικά πλεονεκτήματα για τους ασθενείς και τους ιατρούς έδωσε ο κ. Δημήτριος Καρναμπατίδης - Καθηγητής Επεμβατικής Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, μέσα από μια εξαιρετικά περιεκτική και ενδιαφέρουσα παρουσίαση με τίτλο “The WavelinQ procedure, Tips Tricks, Real World Experience”.

Ο κ. Καρναμπατίδης απευθύνθηκε σε ένα κοινό από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, συναφών με το αντικείμενο. Αρχικά συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της μεθόδου και στη συνέχεια αναλύθηκε η διαδικασία μέσω πραγματικών παραδειγμάτων, με τη βοήθεια κατάλληλου οπτικοακουστικού υλικού (video). Ο κ. Καρναμπατίδης  προχώρησε και σε παρουσίαση διαφορετικών περιστατικών όπου έχει βρει εφαρμογή η μέθοδος, δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων πάνω στη διαδικασία.

Σε ερώτηση του κοινού σχετικά με ποια είναι η καινοτομία του συστήματος WAVELINQ ™ 4F EndoAVF που πρέπει να γνωρίζουν οι ιατροί, ο κ. Καρναμπατίδης  επισήμανε πως «είναι πολύ σημαντικό πως έχουμε πια στα χέρια μας ακόμα μια σύγχρονη και αξιόπιστη μέθοδο για να δημιουργήσουμε fistula  πριν φτάσουμε στον καθετήρα ή το μόσχευμα και αυτό, όπως γίνεται κατανοητό, είναι πολύ σημαντικό για τους ασθενείς μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being