Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Ανδρέας Μαζαράκης για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: Ένας εμβληματικός πολιτικός

Ο Ανδρέας Μαζαράκης για τον Κωνσταντίνο ...

Με αφορμή την προβολή στην Πάτρα της ταινίας "Ορεινές Συμφωνίες"

Σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαζαράκης αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή την προβολή - για πρώτη φορά στην πόλη μας - της ταινίας "Ορεινές Συμφωνίες" κατά την εκδήλωση της κοπής της πίτας της ΝΟΔΕ Αχαΐας, την Δευτέρα 13/01 και ώρα 18:30 στο κινηματοθέατρο Πάνθεον, που αφορά την ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, επιτρέψτε μου να εκφράσω μερικές σκέψεις.

Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς της Ελλάδας. Υπήρξε ένας εμβληματικός πολιτικός με  πολιτική οξυδέρκεια και ιδιάτερη ικανότητα να αφομοιώνει τα μηνύματα της εποχής.

Ένας δημοφιλής πολιτικός που αγαπήθηκε, αλλά και ταυτόχρονα δυσφημίστηκε, λοιδορήθηκε, συκοφαντήθηκε, μισήθηκε, όσο κανείς άλλος πολιτικός, εντός και εκτός Ελλάδας.

Και αυτό γιατί; Γιατί ήταν έξω και μακριά από τις καθιερωμένες και δημοφιλείς πολιτικές πρακτικές του λαϊκισμού, της δημαγωγίας και της πόλωσης.

Δημοκράτης, μεταρρυθμιστής, συναινετικός και ευθύς. Χωρίς δεύτερες σκέψεις. Χωρίς υποκρισία και ψεύδη.

Και σήμερα πολλά χρόνια από τότε που ήταν πρωθυπουργός, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι είχε σχεδόν πάντα δίκιο. Είχε σχεδόν σε όλα δίκιο. Και κυρίως στον αγώνα για την Εθνική Ενότητα των Ελλήνων και για το κλείσιμο των πληγών του εμφυλίου.

Η ταινία "Ορεινές Συμφωνίες" είναι μια ταινία για τον άνθρωπο, πίσω από τον πολιτικό. Μένοντας μακριά από τα στενά πρότυπα του ντοκιμαντέρ ρίχνει φως σε άγνωστες πτυχές της σύνθετης προσωπικότητάς του.

Αναδεικνύεται:

-Η σημασία που έδινε ο ίδιος, ως πολίτης και ως πολιτικός, στην προστασία του περιβάλλοντος και μάλιστα σε μια εποχή που η έννοια της οικολογικής συνείδησης ήταν σχεδόν άγνωστη.

-Η βαθειά του πίστη στην ιδέα της Εθνικής Συμφιλίωσης.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις