Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας: 29 χρόνια μετά… Ο Νίκος Τεμπονέρας

Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας: 29 χρόνια μετά… Ο Νίκος Τεμπονέρας

Εξέδωσε σχετική ανακοίνωση

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης με αφορμή την συμπλήρωση 29 χρόνων από τη δολοφονία Τεμπονέρα αναφέρει τα εξής: 

"Στις 9 Γενάρη του 2020 συμπληρώνονται 29 χρόνια από την δολοφονία του αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα. Έπεσε νεκρός κτυπημένος με λοστό στο κεφάλι από το στέλεχος της τότε ΟΝΝΕΔ Γ. Καλαμπόκα, μετά από εισβολή ομάδας ροπαλοφόρων μέσα στο σχολικό συγκρότημα του τότε 3ου & 7ου Γυμνασίου και Λυκείου Πάτρας, που τελούσε υπό μαθητική κατάληψη, με τη συμπαράσταση γονιών και καθηγητών.

Η επίθεση αυτή είχε σαν στόχο την καταστολή του μαζικού εκπαιδευτικού κινήματος που είχε αναπτυχθεί σε ολόκληρη τη χώρα με πολύμορφο αγώνα μαθητών, εκπαιδευτικών, φοιτητών, ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο του τότε Υπουργού Παιδείας Βασίλη Κοντογιαννόπουλου και είχε σαν αποτέλεσμα τον μεγάλο λαϊκό ξεσηκωμό που ακολούθησε ενάντια στον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή, την παραίτηση του υπουργού και την απόσυρση όλων των επίμαχων νομοθετημάτων (λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ, κατάργηση της δωρεάν παροχής συγγραμμάτων, επιβολή χρονικού ορίου στις σπουδές, απόπειρα περιορισμού του πανεπιστημιακού ασύλου, επιβολή ομοιόμορφης ενδυμασίας, έπαρση της σημαίας κ.ά.)

Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να περάσει τα πιο αντιδραστικά μέτρα σε βάρος της εκπαίδευσης και της κοινωνίας, όπως είναι η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, η συνέχιση της πολιτικής λιτότητας και υποβάθμισης της υγείας, παιδείας, κοινωνικών παροχών μέσα και από τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2020, η ιδιωτικοποίηση πλευρών της εκπαίδευσης σε σχολεία και ΑΕΙ, αλλά και της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

Συνεχίζεται η ένταση της κρατικής καταστολής με απαράδεκτες εξευτελιστικές επιθέσεις, ξεγύμνωμα συλληφθέντων, βασανιστήρια, τραυματισμούς. Με το δόγμα «νόμος και τάξη», φέρνει την κρατική τρομοκρατία στην ημερήσια διάταξη για την κοινωνία, επιχειρεί να καταστείλει τις νεολαιίστικες και λαϊκές αντιστάσεις που αναπτύσσονται, καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο και επιτίθεται βίαια στους αγωνιζόμενους φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ, εκκενώνει καταλήψεις στέγης προσφύγων και άλλων, απομακρύνει τους μαθητές-πρόσφυγες από τα σχολεία τους, μεταφέροντας τους σε κέντρα κράτησης, επιτείνει τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές.

Η νέα διακυβέρνηση της ΝΔ, πουλώντας στον βασανισμένο λαό την λεγόμενη «μεταμνημονιακή κανονικότητα» και το δόγμα «ασφάλεια και τάξη» συνεχίζει να κινείται απόλυτα στο άρμα των παγκόσμιων ελίτ, δηλαδή σε Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ-ΝΑΤΟ. Ξέρουμε ότι όλα αυτά σηματοδοτούν και προετοιμάζουν βαθύτερες αλλαγές που έχουν σχεδιάσει τα επιτελεία των ελίτ. Ξέρουμε ότι θέλουν να κτίσουν ένα πιο βαθύτερο και στέρεο νεοφιλελευθερισμό. Εμείς όμως:

Στο φόβο και την καταστολή απαντάμε με ενωτικούς αποφασιστικούς αγώνες!

Συγκέντρωση – Διαδήλωση Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020, ώρα 6:30 μμ

Στο σχολικό συγκρότημα «ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ»(ΒΟΥΔ – ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ)"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις