Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Εντυπωσιακή και φέτος η φάτνη του Καθολικού Ναού Αγίου Ανδρέα Πάτρας

Εντυπωσιακή και φέτος η φάτνη του Καθολι...

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Έτοιμη και φέτος η εντυπωσιακή φάτνη του Καθολικού Ναού του Αγίου Ανδρέα  που κάθε χρόνο αποτελεί από μονη της ένα ξεχωριστό event για τα Χριστούγεννα στην Πάτρα.

Η φετινή φάτνη απεικονίζει τη διάδοση του χριστιανικού μηνύματος μέσα στο χρόνο. Ο Ιησούς γεννιέται στη Βηθλεέμ, οι Απόστολοι και μαθητές του, όμως, καθώς και οι διάδοχοί τους, μεταφέρουν το μήνυμα της ενανθρώπισης σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Από τους Αγίους Τόπους ξεκινάει η γέφυρα του χρόνου η οποία συμβολίζει το πέρασμα 2.000 ετών και φθάνει μέχρι τη σύγχρονη Πάτρα. Η γέφυρα είναι κατασκευασμένη με χαρακτηριστικά υλικά της εποχής του Ιησού αλλά και μεταγενέστερων εποχών, για να καταλήξει στην εντυπωσιακή -της εποχής μας- γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.
Πάνω στη γέφυρα του χρόνου διακρίνουμε τους κορυφαίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο, καθώς και τους υπόλοιπους μαθητές του Ιησού, οι οποίοι ξεκινούν για να ευαγγελίσουν όλο τον κόσμο. Για τον ίδιο λόγο καταφθάνει με πλοιάριο στην Πάτρα ο ψαράς Αγ. Ανδρέας, για να γίνει «ψαράς ανθρώπων». Στη σύγχρονη απεικόνιση της πόλης οι κάτοικοί της καταφθάνουν να τον υποδεχθούν, να αφήσουν δηλαδή το χριστουγεννιάτικο μήνυμα να πλημμυρίσει την καρδιά τους.

Το βίντεο του Giovanni Giusto

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight