Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τσουνάμι αντιδράσεων για τη μη έγκριση του κοινωνικού μερίσματος σε ΑμεΑ και ανέργους

Τσουνάμι αντιδράσεων για τη μη έγκριση τ...

Αντιδράσεις από τους πολίτες που είδαν την αιτησή τους να μη γίνεται δεκτή

Αμέτρητες είναι οι καταγγελίες πολιτών που διαμαρτύρονται ότι ενώ καλύπτουν όλα τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα 2019, όπως καθορίστηκαν από την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών, η πλατφόρμα koinonikomerisma.gr τους απορρίπτει χωρίς καν να τους αιτιολογεί και τον λόγο της απόρριψης βυθίζοντας τους ενδιαφερόμενους στο σκοτάδι.

Η ΗΔΙΚΑ ενώ άνοιξε την πλατφόρμα για αιτήσεις, δεν φρόντισε καν να δώσει οδηγίες για την υποβολή, αλλά ούτε και είχε κάνει πρόβλεψη στο σύστημα με την υποβολή της αίτησης να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους απορρίπτεται ένας μη δικαιούχος.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως εντοπίζεται ότι απορρίπτονται δικαιούχοι ΑμεΑ που κοινή υπουργική απόφαση τους εντάσσει ανεξαιρέτως με μοναδική προϋπόθεση να λαμβάνουν το προνοιακό επίδομα του ΟΠΕΚΑ.

Να υπενθυμίσουμε ότι δικαιούχοι δεν είναι όσοι λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη από τον ΕΦΚΑ αλλά μόνο αυτοί που λαμβάνουν το παραπάνω προνοιακό επίδομα του ΟΠΕΚΑ.

Το πρόβλημα όμως εντοπίζεται και στην κατηγορία των ανέργων, βραχυχρόνια και μακροχρόνια, με πολλούς από τους δικαιούχους που ορίζει πάντα η ΚΥΑ να τίθενται εκτός χορήγησης.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις