Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η πλατφόρμα κόβει γονείς παιδιών ΑμεΑ από το Κοινωνικό Μέρισμα- Τι απαντά το Υπουργείο

Η πλατφόρμα κόβει γονείς παιδιών ΑμεΑ απ...

Βρίσκονται προ δυσάρεστων εκπλήξεων

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί σε γονείς με ανάπηρα παιδιά, οι οποίοι ενώ φέρονται να πληρούν τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα, εντούτοις το σύστημα τους απορρίπτει.

Το newsit.gr επικοινώνησε με τους αρμόδιους στο υπουργείο Οικονομικών, οι υποστήριξαν  ότι εφόσον κάποιος πληροί τα κριτήρια θα λάβει το κοινωνικό μέρισμα και δεν πρόκειται να απορριφθεί.

Η “ παρεξήγηση” για το κοινωνικό μέρισμα

Παράλληλα οι υπεύθυνοι του Υπουργείου θεωρούν ότι έχει δημιουργηθεί μία παρεξήγηση την οποία και ανέφεραν. Ποια είναι αυτή; Εφόσον κάποιο παιδί ΑΜΕΑ, είχε κωδικούς taxis για τον οποιονδήποτε λόγο, το αίτημα θα πρέπει να υποβάλλεται με τους κωδικούς taxis του γονέα και όχι του παιδιού.

Κατά τα άλλα σημειώνουν οι αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ότι ισχύουν αυτοί οι κανόνες που έχουν περιληφθεί στην σχετική ρύθμιση. Ότι δηλαδή:

-Ο γονέας υποβάλλει φορολογική δήλωση συνεχώς για τα επτά τελευταία χρόνια και

-Οι καταθέσεις δεν υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ.

 

Ανοιχτή… επιτέλους η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα

Εν τω μεταξύ, άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος στους δικαιούχους. Το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί φέτος σε 253.000 νοικοκυριά, ενώ οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται από σήμερα έως και τις 26 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, για την υποβολή της αίτησης οι δικαιούχοι θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr και με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXISnet, να ανοίξουν την ειδική εφαρμογή υποβάλλοντας ταυτόχρονα αίτηση, η οποία αυτόματα ελέγχεται και γίνεται αποδεκτή ή μη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις