Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκίνησαν από τη Στροφυλιά δενδροφυτεύσεις από μαθητές σχολείων της Αχαΐας -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ξεκίνησαν από τη Στροφυλιά δενδροφυτεύσε...

Στόχος έως & το Γενάρη να έχουν φυτευτεί πάνω από χίλια δέντρα

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας δια της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιωάννας Παπαϊωάννου συντονίζει τη δράση "Ένα Δέντρο για το Κλίμα" για όλες τις μαθητικές περιβαλλοντικές ομάδες που υλοποιούν το συγκεκριμένο Πρόγραμμα με θέμα «Κλιματική αλλαγή» και επιθυμούν να δράσουν για την προστασία του κλίματος.

Με δεδομένο ότι τα δέντρα απορροφούν ατμοσφαιρικό διοξείδιο του άνθρακα και συμβάλλουν έτσι στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής η συμμετοχή των μαθητών/τριών στη δράση έχει στόχο τα παιδιά:

•             να ενημερωθούν για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, τις αιτίες και τις επιπτώσεις του.

•             να αντιληφθούν τον καθοριστικό ρόλο των ίδιων στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

•             να ανακαλύψουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να δραστηριοποιηθούν προκειμένου να προστατέψουν το κλίμα.

Η δράση «ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ» υλοποιείται όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το Δεκέμβριο του 2019 και τον Ιανουάριο του 2020, μέσα στη φυτευτική περίοδο σε συνεργασία με το Δασαρχείο της Πάτρας, το οποίο παραχωρεί τα δενδρύλλια καθώς και τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου οι μαθητές των περιβαλλοντικών ομάδων των σχολείων της Πάτρας να τα φυτεύσουν ως ασπίδα για την κλιματική αλλαγή.

Στη δράση έχουν δηλώσει συμμετοχή 22 σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα συμμετέχουν συνολικά 681 μαθητές/τριες.

Οι δεντροφυτεύσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 στο δάσος της Στροφυλιάς. Περίπου 48 μαθητές/τριες του 18ου Γυμνασίου Πάτρας με Τάξεις Κωφών και Βαρύκοων μαθητών, με τους/τις συνοδούς Εκπαιδευτικούς τους Καλομοίρα Σιμωτά, Άννα Μπέλλου, Βαγγέλη Γρουμπό και Αμαλία Παπανικολοπούλου, φύτεψαν 130 δέντρα, κουκουναριές (Pinus pinea) στο δάσος της Στροφυλιάς, σε συνεργασία με το Κέντρο Πληροφόρησης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς που βρίσκεται στο Λάππα Αχαΐας.

*Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 130 μαθητές/τριες από τα Σχολεία : 8ο ΓΕΛ Πάτρας, ΓΕΛ Παραλίας Πατρών, 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας, 10 Ε.Κ. Πάτρας και Εν.Ε.Ε.Γυ.Λ. Πάτρας θα δενδροφυτεύσουν το Γηροκομειό στην Πάτρα.

Οι δενδροφυτεύσεις θα συνεχιστούν και τον Ιανουάριο του 2020 ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους/ες μαθητές/τριες να συμμετέχουν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα κλιματικής αλλαγής.

Πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε το στόχο μας και θα καταφέρουμε να φυτέψουμε περισσότερα από 1000 δέντρα, αναφέρει η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ιωάννα Παπαϊωάννου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις