Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Στις ΗΠΑ έφτιαξαν μήλο που αντέχει ένα χρόνο στο ψυγείο!

Στις ΗΠΑ έφτιαξαν μήλο που αντέχει ένα χ...

Το ετοίμαζαν επί δυο δεκαετίες

Στις ΗΠΑ οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν πλέον μία νέα ποικιλία μήλων, που χρειάστηκε δύο δεκαετίες για να δημιουργηθεί και- σύμφωνα με τους ανθρώπους πίσω από αυτό το εγχείρημα- αντέχει έως και ένα χρόνο στο ψυγείο.

Το Cosmic Crisp, όπως ονομάζεται η νέα ποικιλία μήλων αποτελεί διασταύρωση των ποικιλιών Honeycrisp και Enterprise και άρχισε να καλλιεργείται το 1997 στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, είναι ένα τραγανό και ζουμερό μήλο, η γεύση του οποίου ισορροπεί ανάμεσα στο γλυκό και το στυφό.

Το μήλο αυτό αργεί να μαυρίσει και «παραμένει εξαιρετικά ποιοτικό αν μείνει στο ψυγείο για 10-12 μήνες», σύμφωνα με την Κέιτ Εβανς, που ήταν μία από τους επικεφαλής του προγράμματος για τη νέα ποικιλία στο πανεπιστήμιο. Περισσότερα από 12 εκατομμύρια μηλιές Cosmic Crisp φυτεύτηκαν για τη δημιουργία της νέας ποικιλίας, που δεν επιτρέπεται να καλλιεργηθεί σε άλλο μέρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life