Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Άκης Τσελέντης είχε προβλέψει το σεισμό της Αλβανίας

Ο Άκης Τσελέντης είχε προβλέψει το σεισμ...

Τι είχε δηλώσει ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και Καθηγητής Σεισμολογίας

Ο φονικός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών και σημειώθηκε στις 04.00 τοπική ώρα τα ξημερώματα της Τρίτης στην Αλβανία, επανάφερε στην επικαιρότητα τις δηλώσεις του Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και Καθηγητής Σεισμολογίας  Άκη Τσελέντη, που είχαν γίνει τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τότε ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα κάλεσε την κυβέρνηση να προετοιμαστεί για έναν καταστροφικό σεισμό, που πρόκειται να εκδηλωθεί σύντομα στη χώρα, όπως έχει προβλέψει, σύμφωνα με τον ίδιο, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης. «Ο σεισμολόγος Τσελέντης προειδοποιεί για έναν καταστροφικό σεισμό που αναμένεται να εκδηλωθεί στα Βαλκάνια και ο οποίος θα είναι 30 φορές πιο δυνατός από τον σεισμό που σημειώθηκε πρόσφατα στην Αθήνα. Η χώρα μας είναι η περισσότερο εκτεθειμένη σε έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους της Ευρώπης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Αλβανία απειλείται από αυτό το φυσικό φαινόμενο», ανέφερε στην επιστολή του ο Αλβανός Πρόεδρος, η οποία δημοσιεύθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο Top Channel.

 Ο σεισμολόγος, ο οποίος είχε θητεύσει ως καθηγητής επί σειρά ετών στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, είχε δηλώσει, τότε, πως δεν είχε προβλέψει έναν σεισμό 30 φορές ότι δεν έχει προβλέψει σεισμό 30 φορές ισχυρότερο, αλλά προσπάθησε να εξηγήσει ότι μεταξύ ενός σεισμού 5 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αττική και ενός 6 βαθμών, η ενέργεια που απελευθερώνεται είναι 30 φορές μεγαλύτερη.

Ο κ. Τσελέντης επανήλθε σήμερα και με δηλώσεις του στον realfm 97,8 και στην εκπομπή «τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο, όπου είπε τα εξής:

«Πριν δύο μήνες είχαμε 5,8 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή. Τότε είχα πει ότι η περιοχή αυτή έχει πολύ μεγάλα ρήγματα, είχε να κάνει από το 1926 τέτοιο σεισμό στην Αλβανία και ότι υπάρχει θέμα. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα με αυτόν το σεισμό ο οποίος προκάλεσε πολλούς νεκρούς αλλά το θέμα είναι ότι επειδή τα κτίρια είναι σε άθλια κατάσταση, θα έχουμε και άλλους μετασεισμούς που θα προκαλέσουν και άλλες καταρρεύσεις. Τα κτίρια είναι επιβαρυμένα, αυτό πρέπει να προσέξουμε».

Μάλιστα, το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Τσελέντης ανέβασε στη σελίδα του στο facebook ένα θέμα με τίτλο «Πώς τον είχε προβλέψει ο Άκης Τσελέντης αλλά τον αγνόησαν», γράφοντας χαρακτηριστικά: «ουδέν σχόλιο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις