Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άνοιξε το ρεύμα της Ολυμπίας Οδού προς Αθήνα - Κλειστή προς Πάτρα

Άνοιξε το ρεύμα της Ολυμπίας Οδού προς Α...

Αποκατάσταση κυκλοφορίας στο τμήμα Ελευσίνα- Ισθμός στο ρεύμα προς Αθήνα

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα στο τμήμα Ελευσίνα- Κόρινθος, καθώς απομακρύνθηκαν νερά και φερτά υλικά που συσσωρεύτηκαν νωρίς το πρωί στην περιοχή της Κινέτας (Χ.Θ. 53+800 - 62+000) από τις γειτνιάζουσες στον αυτοκινητόδρομο καμένες πλαγιές των Γερανείων, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού.

"Συνεργεία της Ολυμπίας Οδού και υπεργολάβων συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή με στόχο να καταστεί δυνατή η κυκλοφορία και προς Πάτρα, αρχικά σε μία λωρίδα, το συντομότερο δυνατό. Όλος ο μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή σε όλο το μήκος του δρόμου.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή πλησιάζοντας στην περιοχή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, καθώς προσωρινά η κυκλοφορία θα διεξάγεται σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση".

Λόγω του αποκλεισμού εγκώβίστηκαν επί ώρες πολλοί ταξιδιώτες και παραμένουν κι άλλοι μια και το ρεύμα προς Πατρα παραμένει κλειστό. Σε αυτό έχουν εγκλωβιστεί και Πατρινοι.

Πριν λίγο Πατρινοί που έχουν εγκλωβιστεί στο ρεύμα προς Πάτρα στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας διήνυσαν μικρή απόσταση και ξανασταμάτησαν και σύμφωνα με την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ το ρεύμα παραμένει κλειστό.

 Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ολυμπίας Οδού Νίκο Χανδάνο που μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6, τα μπάζα απλώθηκαν σε μήκος 8 χλμ. με το σημαντικότερο πρόβλημα να εντοπίζεται στο 61ο-62ο χλμ. όπου τα φερτά υλικά ήταν τόσα πολλά με αποτέλεσμα να «καβαλήσουν» το στηθαίο και να περάσουν στο ρεύμα προς Αθήνα.

Ο κ. Χανδάνος είπε, επίσης, ότι σε λίγη ώρα θα άνοιγε το ρεύμα προς Αθήνα (σ.σ. σύμφωνα με την ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αυτό συνέβη λίγο πριν τις 12) ενώ για το ρεύμα προς Κόρινθο σε πρώτη φάση θα αντιδρομηθεί μια λωρίδα από το ρεύμα προς Αθήνα, στην επίμαχη περιοχή, προκειμένου να αποφορτιστεί η κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι η Τροχαία για λόγους ασφαλείας διέκοψε την κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών–Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο από το ύψος της Ελευσίνας και στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος των διοδίων του Ισθμου.

Ερωτηθείς για την πλήρη αποκατάσταση του ρεύματος πρός Κόρινθο ο κ. Χανδάνος είπε ότι «θέλει πολλή δουλειά, θα δουλεύουμε με τα συνέργεια όλο το απόγευμα. Ο όγκος των φερτών υλικών είναι τεράστιος. Δεν τολμώ να κάνω πρόβλεψη».

 

 Όλη τη νύχτα έδινε μάχη η Πυροσβεστική για να απεγκλωβίσει ανθρώπους στην Κινέττα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή.

 

 «Η Υπηρεσίας μας ειδοποιήθηκε περίπου στις 2.30 τα ξημερώματα για αντλήσεις υδάτων στην περιοχή της Κινέττας και των Αγ. Θεοδώρων. Επιχείρησαν 55 οχήματα, 110 άνδρες, έγιναν 20 διασώσεις και 160 αντλήσεις» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Κώστας Κυριακόπουλος, ενώ σημειώνει ότι «κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές και μάλιστα δύο πολίτες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο με υποθερμία».

 

Αναφερόμενος στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Αθηνών-Κορίνθου, ο κ. Κυριακόπουλος εκτιμά ότι περίπου στις 12 θα δοθεί το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, όπως και έγινε, ενώ το άλλο ρεύμα κυκλοφορίας, αυτό που είναι προς Πάτρα, δεν αναμένεται να δοθεί νωρίτερα από το βράδυ, γιατί είναι πάρα πολλά τα φερτά υλικά. «Βέβαια η "Ολυμπία Οδός" με ερπυστριοφόρα μηχανήματα, με ελαστικοφόρους φορτωτές και φορτηγά αυτοκίνητα μεταφέρουν τους τόνους από φερτά υλικά έξω από τον αυτοκινητόδρομο» σημειώνει.

 

Με πληροφορίες από AΠΕ - ΜΠΕ και protothema.gr

 

φωτο eurokinissi νωριτερα ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις