Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα εγκαίνια του 22ου Forum Ανάπτυξης στην Πάτρα

Τα εγκαίνια του 22ου Forum Ανάπτυξης στην Πάτρα

Δείτε ΦΩΤΟ

Οι έξυπνες λύσεις στα πολλαπλά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα βρίσκονται στο επίκεντρο του 22ου Forum Ανάπτυξης- Money Show Πάτρας  2019, το οποίο ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Αστήρ» και ολοκληρώνεται την Κυριακή.

 

Το πρωί του Σαββάτου εξελίχθηκαν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις μέσω των οποίων αναδείχτηκαν έξυπνες λύσεις στα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα, ενώ το απόγευμα πριν την έναρξη των συνεδριακών εκδηλώσεων τελέστηκε ο αγιασμός από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Σκιαδαρέση, ο οποίος και εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομο.

 

Ο π. Νικόλαος μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτου Πατρών για καλή επιτυχία στις εργασίες του πολυσυνεδρίου, ενώ κάλεσε τους τοπικούς φορείς και το πολιτικό δυναμικό να βρίσκονται σε συνεχή συνεννόηση και συνεργασία. «Η περιοχή μας αξίζει πολλά. Μας λείπει η συνεργασία. Γίνονται βέβαια κάποιες προσπάθειες, αλλά τις ατομικεύουμε με αποτέλεσμα αντί να κερδίζουμε, να χάνουμε. Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν επιτρέπουν αντιθέσεις. Πρέπει όλος ο λαός να είμαστε μια γροθιά. Να καμαρώνετε γι’ αυτό που είστε, Έλληνες και ορθόδοξοι», τόνισε συγκινημένος.

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, εκδότης της εφημερίδας «Σύμβουλος Επιχειρήσεων», Παναγιώτης Γιαλένιος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στο φετινό πολυσυνέδριο, ανέφερε πως το συνέδριο έχει συμπληρώσει πλέον μία γενιά, η οποία ξεκίνησε σε εποχές ευφορίας, πέρασε από εποχές κρίσης, μνημονίων και μεταμνημονίων, αλλά ουδέποτε υπέστειλε τη σημαία του. «Το φανερό μυστικό του συνεδρίου είναι ότι αντιπροσωπεύει τη συνεργασία ανεξάρτητα από τις κεντρικές ή τοπικές πολιτικές και διοικήσεις. Χωρίς αποκλεισμούς το πολυσυνέδριο δίνει λόγο σε όλους. Το φετινό μήνυμα του συνεδρίου είναι οι έξυπνες, ευφυείς λύσεις παντού, γιατί μπορεί σαν θέμα να το συζητάμε εδώ και μερικά χρόνια, όμως υπάρχει έλλειμμα, αφού δεν αποτελεί ζήτημα διαβούλευσης μέσα στην ίδια την κοινωνία», τόνισε και ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν διαχρονικά το Forum.

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη, ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Άγγελος Τσιγκρής, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες επισημαίνοντας πως το συνέδριο εδώ και 22 χρόνια δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης γόνιμου διαλόγου για τις ανάγκες των κοινωνιών, ο πρώην Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς που ανέφερε πως «ο τίτλος του συνεδρίου είναι κρουστικός και μας παρακινεί να αφήσουμε πίσω το αποτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης. Η λέξη κλειδί είναι «ανάπτυξη παντού» και στην Αχαΐα ξέρετε τι σημαίνει αποκλεισμός από τις υποδομές. Η Πάτρα είναι βιότοπος ιδεών, διαθέτει επιστημονικό δυναμικό, πιστεύω και πολιτικό για να πάει μπροστά».

Από την πλευρά της, η βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Χριστίνα Αλεξοπούλου τόνισε πως «για την ανάπτυξη απαιτείται σύνθεση και δυστυχώς πιστεύω ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια η Αχαΐα δεν είχε τους πολιτικούς που της άξιζαν».

Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου χαιρετίζοντας τις εργασίες του συνεδρίου επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στην περιφερειακή ανάπτυξη και υπενθύμισε τη διοργάνωση των περιφερειακών συνεδρίων, ενώ ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής αναφέρθηκε στις ενδοπεριφερειακές ανισότητες που υπάρχουν και εντείνουν τα προβλήματα στους μικρότερους, κυρίως, Δήμους, ενώ όπως είπε δεν υπάρχει πλέον άλλος χρόνος για χάσιμο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να κάνει ψηφιακά άλματα για να προλάβει το τρένο της ανάπτυξης.

Τέλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας επεσήμανε πως «δυστυχώς τόσα χρόνια μιλάμε για ανάπτυξη, αλλά επί της ουσίας πολύ λίγα έχουν γίνει. Το Επιμελητήριο είναι σύμβουλος της Πολιτείας και έτσι έχουμε καταφέρει να αναπτύξουμε σημαντικές δράσεις, όμως συναντάμε εμπόδια. Για παράδειγμα ενταχθήκαμε στο 5G το οποίο όμως όπως φαίνεται θα χαθεί, όπως φαίνεται ότι θα χαθεί και το τρένο.

Μεταξύ άλλων, στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο Βοηθός Περιφερειάρχης, Ανδρέας, Φίλιας, ο περιφερειακός σύμβουλος, Δ. Κατσικόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, Κώστας Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ, Παναγιώτης Σκέντζος, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, Ν. Νικολόπουλος και Π. Ψωμάς, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ, Τάκης Τσώνης, Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών, εκπρόσωποι  επιστημονικών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων καθώς και πλήθους κόσμου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις