Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Έσβησε στα 81 του ο διάσημος φωτογράφος Τέρι Ο' Νιλ

Έσβησε στα 81 του ο διάσημος φωτογράφος ...

Αποτύπωσε μοναδικά τα swinging 60ς

Στα 81 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Βρετανός φωτογράφος Τέρι Ο’ Νιλ - Terry O'Neill που απαθανάτισε με μοναδικό τρόπο την ποπ κουλτούρα των 60s, διανύοντας έξι δεκαετίες από εμβληματικά κλικ.

«Προσπαθώ να δείξω στον κόσμο το σύμπαν στον οποίο βρίσκομαι την κάθε στιγμή. Γίνομαι ένα με το θέμα μου και προσπαθώ να αποτυπώσω το σύμπαν του, δεν είναι κάτι που το κάνω συνειδητά», έλεγε ο ίδιος.

Μια φωτογραφία των Beatles με τον Τζον Λένον σε πρώτο πλάνο και μια εμβληματική πόζα του Γουίνστον Τσόρτσιλ να βγαίνει από το νοσοκομείο με το πούρο του ήταν αρκετές για να πείσουν τον Τέρι Ο' Νιλ πως το νόημα στην καταγραφή των swinging 60s βρισκόταν στον κόσμο του θεάματος. Από την Όντρεϊ Χέπμπορν μέχρι τη Βασίλισσα Ελισάβετ και από τοπ μόντελ μέχρι τη σύζυγό του, για τρία χρόνια, Φέι Νταναγουέι, το άλμπουμ της ζωής του είναι φτιαγμένο από μικρές, αξιοσημείωτες, στιγμές λάμψης και μεγαλοπρεπούς μελαγχολίας.

Από τις πιο ωραίες φωτογραφίες του κι αυτή με την σέξι Ράκελ Γουέλς στην παραλία ή τον Ντάστιν Χόφμαν στη Νέα Υόρκη του 1969. Ο Τέρι Ο' Νιλ είχε γεννηθεί στις 30 Ιουλίου 1938, στο Λονδίνο, και απεβίωσε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019.

Ένα ωραίο αφιέρωμα με φωτογραφίες του είχε το flix.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight