Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι πανηγυρισμοί των μαθητών της Πάτρας που πήραν ασημένιο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O™ !!!

Οι πανηγυρισμοί των μαθητών της Πάτρας π...

Μεγάλες επιτυχίες από τους μαθητές της Δυτικής Ελλάδας

Στην Ουγγαρία έγινε η 16η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ από 8 ως τις 10 Νοεμβρίου 2019, με 74 συνολικά συμμετέχουσες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Οι ομάδες μας κατέκτησαν σημαντικές θέσεις, έτσι ώστε στην τελετή λήξης, κάθε δεύτερη αναγγελία, η ελληνική σημαία να κυματίζει στα υψηλότερα σημεία (βίντεο με τις απονομές https://youtu.be/NTJhQhB9nCA).  Οι μισές από τις 10 ομάδες της Ελληνικής αποστολής, προέρχονταν από την Αχαΐα, όπως προκρίθηκαν επάξια από τον Εθνικό Τελικό του επίσημου διοργανωτή στην Ελλάδα WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote. 

Στην κατηγορία Open Γυμνασίου, ο Ολυμπιονίκης Πάνος Βέρρας (χάλκινο 2017) με την ομάδα του Smartbirds επανέλαβε τον άθλο και με τα Robogirls Μαρία Στεφανίδη, Εύα Λαμπροπούλου και Μαρία Παναγοπούλου (Πειραματικό Λάγγουρα και 2ο Γυμνάσιο Πατρών) κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο με το project «Έξυπνο σπίτι» παρουσιάζοντας το ρομπότ «Θαλής» και την καινοτόμο ιδέα τους για το μέλλον της «έξυπνης» Πάτρας.

Στη διαγωνιστική κατηγορία Regular Λυκείου η ομάδα Teamwork Optimum από το Λύκειο Καστριτσίου με τους μαθητές Γεώργιο Γεωργιάδη, Χρήστο Παναγιώτη Σχοινά Μπονάτσο και Αθανάσιο Κουζιώκα κατέλαβαν την 7η θέση παγκοσμίως, με προπονητή τον Ανέστη Βοβό.

 

Στην κατηγορία Advanced Robotics Challenge, η ομάδα Esda Lab από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Πάτρα κατέλαβαν την τιμητική 9η θέση.

Η Ελλάδα συνολικά εκπροσωπήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη φετινή Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Η συγκομιδή της ελληνικής αποστολής με μαθητικές ομάδες αποτιμάται θετικά καθώς επιστρέψαμε στη χώρα μας με 4 μετάλλια: 3 ασημένια, 1 χάλκινο, 1 τέταρτη θέση, 1 έβδομη και 1 ένατη θέση στην Ολυμπιάδα απογειώνουν τη χώρα μας κυριολεκτικά στο διεθνές στερέωμα της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις