Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Artemide: Eσείς ξέρετε το πρωτοποριακό «Αλφάβητο» του φωτισμού;

Artemide: Eσείς ξέρετε το πρωτοποριακό «...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η σειρά που δημιουργεί σχήματα, γράμματα και λέξεις μέσα στο χώρο, κατέχει το βραβείο Compasso d’ Oro και αλλάζει όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για τα φωτιστικά

Η σειρά «Alphabet – Αλφάβητος» της διάσημης και πολυβραβευμένης εταιρείας φωτιστικών Artemide με έδρα το Μιλάνο, δείχνει το δρόμο για μια διαφορετική αντιμετώπιση του φωτός στη σύγχρονη εσωτερική διακόσμηση. Ηδη τα αρχιτεκτονικά περιοδικά την έχουν αποκαλέσει τον «πιο μοντερνιστικό και trendy  τρόπο φωτισμού» των ημερών μας ενώ πρόσφατα απέσπασε τη διάκριση Compasso D’Οro,  χάρη στον πρωτοποριακό σχεδιασμό της.

Οι φωτεινές ράγες της Alphabet επιτρέπουν με ευελιξία τη διαμόρφωση γραφιστικών στοιχείων σε απλές, λιτές φόρμες μέσα στο χώρο. Στην ουσία τοποθετεί μέσα σε τοίχους, οροφές κλπ λέξεις και σχήματα. Δύο γραμμικά στοιχεία διαφορετικού μήκους και δύο στρογγυλά, σε συνδυασμούς, δημιουργούν μια πλήρη γραμματοσειρά με αριθμούς και σύμβολα. Τα στοιχεία συνδέονται μεταξύ τους με οποιονδήποτε τρόπο χάρη σε έναν κρυφό ηλεκτρομαγνητικό σύνδεσμο, που δεν αφήνει καμία σκιά ή ασυνέχεια. Το “Alphabet of Light” παράγει συνεχές και ομοιογενές φως, με ισχύ που μεταφέρεται από τη μια μονάδα στην άλλη μέχρι και 5 μέτρα μακριά. Θεωρείται το πιο πολυσυζητημένο, βιομηχανικό εύρημα φωτισμού σήμερα, που οι «νέον» επιγραφές έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς, ειδικά σε επιχειρήσεις τέχνης και εστίασης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View