Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απαίτησε 4.500 ευρώ από τον Δήμο της Πάτρας με πλαστή δικαστική απόφαση!

Απαίτησε 4.500 ευρώ από τον Δήμο της Πάτ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τον κορόιδεψε ο δικηγόρος του και απαίτησε 4.500 ευρώ από το Καρναβάλι με πλαστή απόφαση

Μία περίεργη δικαστική απόφαση έφτασε στο διοικητικό συμβούλιο του Καρναβαλικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων. Σύμφωνα με αυτή, πολίτης απαιτούσε να του καταβληθούν 4.500 ευρώ από τον Οργανισμό.

Το χρονικό και η αποκάλυψη της απάτης

Στις αρχές Οκτωβρίου το Πρωτόκολλο του φορέα έλαβε μια απόφαση που φαινόταν να είχε εκδοθεί από το Ειρηνοδικείο Πατρών, με την προαναφερόμενη απαίτηση από κάποιον προμηθευτή του Οργανισμού. Ουσιαστικά πρόκειται για κάποια χρέη  της Κοινωφελούς του Πατρινού Καρναβαλιού, στον προμηθευτή, από παλαιότερα έτη. 

Το σχετικό έγγραφο προσκομίστηκε από άτομο που υποστήριξε ότι εκπροσωπούσε τον προμηθευτή. Το έγγραφο όμως δεν είχε τη συνηθισμένη μορφή που έχουν αντίστοιχα έγγραφα και αυτό προβλημάτισε το διοικητικό συμβούλιο, που αποφάσισε να ψάξει την υπόθεση.

Μετά από έρευνα που έγινε στις υπηρεσίες της δημοτικής επιχείρησης διαπιστώθηκε ότι δεν της είχε επιδοθεί τέτοιου είδους αγωγή.  Αφού ήταν σαφές πώς κάτι περίεργο "τρέχει", η διεύθυνση της κοινωφελούς έστειλε επιστολή στο Ειρηνοδικείο και ζήτησε να ενημερωθει για το αν είναι γνήσιο το έγγραφο.

Οι αρχικές υποψίες επιβεβαιώθηκαν από το Ειρηνοδικείο και από εκεί και πέρα η διοίκηση της κοινωφελούς κάλεσε έναν από τους φερόμενους ενάγοντες για να δώσει εξηγήσεις.

Μιλώντας στο thebest.gr η πρόεδρος του φορέα, Ηρα Κουρή, εξήγησε ότι εκείνος έκπληκτος  τους είπε ότι τη δήθεν απόφαση του έδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του (τον οποίο και ονομάτισε). Ουσιαστικά ο δικηγόρος φέρεται να εξαπάτησε τον προμηθευτή λέγοντας του ότι το Ειρηνοδικείο τον δικαίωσε. 

Το θέμα έφτασε να συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της καρναβαλικής επιχείρησης πριν από λίγες ημέρες.

Η πρόεδρος του φορέα, Ηρα Κουρή, εισηγήθηκε να υποβληθεί άμεσα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας κατά παντός υπευθύνου, καθώς και να κατατεθεί σχετική αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών, προκειμένου να διερευνήσει και να ελέγξει πειθαρχικά το μέλος του.

Η πρόταση της προέδρου έγινε ομόφωνα δεκτή, καθώς εκτιμήθηκε ότι υφίστανται ισχυρές ενδείξεις τέλεσης ποινικών αδικημάτων (πλαστογραφία, απόπειρα απάτης κ.λπ.).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις