Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Πού θα βρείτε στην Πάτρα το "Μπολ του Βούδα" που παρουσίασε στην εκπομπή της η Φαίη Σκορδά

Πού θα βρείτε στην Πάτρα το "Μπολ τ...

Το αγαπημένο πιάτο όσων γνωρίζουν και θέλουν να τρέφουν το σώμα τους

Το Buddha bowls ή στα απλά ελληνικά το «Μπολ του Βούδα», αποτελεί το νούμερο ένα trend στη δυτική κουζίνα και όχι αδίκως. Το «Μπολ του Βούδα» βασίζεται στον τρόπο διατροφής του Βούδα, ο οποίος έπαιρνε τους δρόμους της περιοχής με ένα μπολ. Οι ντόπιοι τοποθετούσαν στο μπολ του ότι περίσσευμα φαγητό είχαν σαν δωρεά και εκείνος έτρωγε ό,τι του πρόσφεραν.

Λόγω των διατροφικών συνηθειών  της εποχής το μπολ κατέληγε να είναι ένα χορτοφαγικό ή αυστηρά χορτοφαγικό πιάτο, χωρίς να αποκλείεται να περιέχει και ζωική πρωτεΐνη.

Το «Μπολ του Βούδα» έκτοτε αποτελεί ένα δημοφιλές πιάτο στους βουδιστές μοναχούς που ακολουθούν χορτοφαγική δίαιτα.

Πλέον έχει γίνει το αγαπημένο πιάτο όσων γνωρίζουν να τρώνε, καθώς σε κάθε γεύμα προσφέρει θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό χωρίς περιττές θερμίδες.

Μάλιστα, πρόσφατα η εκπομπή «Το Πρωινό» με τη Φαίη Σκορδά έκανε αφιέρωμα στα Buddha bowls, όπου η Φαίη δεν σταμάτησε να δοκιμάζει τα μπολ που της είχαν ετοιμάσει οι σεφ Άντζελα και Νίκος.

Όσοι θέλετε να δοκιμάσετε το απόλυτο trend της υγιεινής διατροφής στην Πάτρα, μπορείτε να βρείτε τα Buddha bowls στο Lyfe menu της την cantina 89 (Πλατεία 28ης Οκτωβρίου 1, κάτω από τον πεζόδρομο της Ρ. Φεραίου).

Ένα menu ειδικά φτιαγμένο για όσους αγαπούν τη σωστή διατροφή, στην πιο απολαυστική της εκδοχή. Τα ποιοτικά υλικά φουλ σε θρεπτικά συστατικά και σε μελετημένους συνδυασμούς τροφών, είναι η βάση του menu.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life