Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Βενετία" η Ναύπακτος μέχρι το 2050- Ποιες περιοχές κινδυνεύουν- ΧΑΡΤΗΣ

"Βενετία" η Ναύπακτος μέχρι το...

Ανεβαίνει η στάθμη των νερών

Σε… Βενετία αναμένεται να μετατραπούν μέχρι το 2050 αρκετές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας μεταξύ των οποίων και η Ναύπακτος, σύμφωνα με νέα έρευνα ειδικών επιστημόνων.

Το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και των ραγδαίων επιπτώσεων που φέρνει, πλέον έχει σταματήσει να είναι μία μακρινή συνθήκη που δεν μας αφορά. Τα προβλήματα που θα φέρει αποτυπώνονται σε μελέτες, οι οποίες καταρρίπτουν προηγούμενα στοιχεία που ήταν έτσι και αλλιώς δυσοίωνα.

Η έρευνα της Climate Central που δημοσιεύει το περιοδικό Nature αποκαλύπτει ποιες περιοχές του πλανήτη υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να βρεθούν κάτω από την στάθμη της θάλασσας μέχρι το 2050, ενώ οι προβολές φτάνουν μέχρι το 2100.

Η Ελλάδα όπως μπορείτε να δείτε στον χάρτη της Climate Central θα είναι μέσα στις περιοχές που θα πληγούν. Μεταξύ αυτών είναι ο νομός Θεσσαλονίκης, μέρος της Πιερίας, ο νομός Άρτας, ο νομός Αιτωλοακαρνανίας, η περιοχή της Ναυπάκτου, η περιοχή της Στυλίδας, η βορειοδυτική Πελοπόννησος με τις παραλιακές περιοχές της Βάρδας, της Κυλλήνης και των Λεχαινών να επηρεάζονται. Ενώ ζήτημα θα αντιμετωπίσουν και οι περιοχές στο παραλιακό μέτωπο της Μεσσήνης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις