Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Εργαστήρι Υποκριτικής στις Γραμμές ΤέΧνης στην Πάτρα με τον Θεόδωρο Κανδηλιώτη

Εργαστήρι Υποκριτικής στις Γραμμές ΤέΧνη...

Στο τέλος της 2ης ενότητας θα ξεκινήσουν πρόβες για το ανέβασμα θεατρικής παράστασης

Το εργαστήρι υποκριτικής τέχνης του θεάτρου Γραμμές ΤέΧνης, στην οδό Μαιζώνος 271 μετά την Παπαφλέσσα στην Πάτρα, συνεχίζει τη διαχρονική πορεία του, ανανεώνοντας και φέτος το ραντεβού του με τους ανθρώπους που αγαπούν και ασχολούνται ήδη ή θέλουν να ασχοληθούν με την τέχνη του θεάτρου.

Στόχος είναι όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η επαφή νέων ανθρώπων με το χώρο του θεάτρου, αλλά και ερασιτεχνών ή επαγγελματιών ηθοποιών, που έχουν ως προτεραιότητα τους τη συνεχή ατομική βελτίωση. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να παράσχουμε σκαλοπάτια ανόδου στα επίπεδα της υποκριτικής ικανότητας των συμμετεχόντων, αλλά και να δημιουργήσουμε μία δεξαμενή καλλιτεχνών, από την οποία φιλοδοξούμε να στελεχώσουμε μελλοντικές παραγωγές.

Τα σεμινάρια υποκριτικής θα βασιστούν σε μία σύνθεση σχολών θεατρικής εκπαίδευσης και θα περιλαμβάνουν τρεις ενότητες, με συνολική διάρκεια 6 μήνες. Με την ολοκλήρωση της 2ης ενότητας θα ξεκινήσουν πρόβες με σκοπό το ανέβασμα θεατρικής παράστασης, που θα παρουσιαστεί στο χώρο του θεάτρου Γραμμές ΤέΧνης.

Α’ ενότητα:

Σωματικό ζέσταμα – Αναπνοή

Τοποθέτηση και απεύθυνση φωνής

Ατομικός αυτοσχεδιασμός

Το θέατρο στον ενεστώτα

Θέατρο άνευ επιθετικών προσδιορισμών

Επικοινωνία

Ο παρτενέρ κι εγώ

Σκηνικά αντικείμενα

Σκηνική γεωμετρία

Βασικές αρχές θεατρικού ήθους

Β’ ενότητα:

Διείσδυση και κατανόηση κειμένου

Δυναμική των γραμμάτων και των λέξεων

Δραματουργική ανάλυση

Ζωή εκτός γραμμών κειμένου

Προσέγγιση ρόλου

Φύσει και θέσει

Ομαδικός αυτοσχεδιασμός

Ενεργειακή συνύπαρξη

Το ζωντανό θέατρο

Οντισιόν

Γ’ ενότητα:

Η παράσταση, εντός-εκτός σκηνής. Ατομική και ομαδική προετοιμασία και Πρόβα!

Ο ηθοποιός Θεόδωρος Κανδηλιώτης φέτος επιστρέφει στη γενέτειρα πόλη του, αφουγκραζόμενος την ανάγκη των Πατρινών θεατρόφιλων για ένα πιο ποιοτικό και επαγγελματικό θέατρο στην πόλη μας και θα διδάξει στα σεμινάρια.

Ανάμεσα στις θεατρικές συνεργασίες του Θεόδωρου Κανδηλώτη ξεχωρίζουν αυτή, την περίοδο 2018-2019 στο ανέβασμα του έργου «Δεσποινίς Τζούλια», του Αύγουστου Στρίνμπεργκ σε σκηνοθεσία-Διασκευή: Χρήστου Στρέπκου στο Θέατρο Λιθογραφείον, επίσης πέρυσι στην παράσταση «Άμλετ», του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία: Λεβάν Τσουλάτζε στο Θέατρο: Άλτερα Παρς στην Αθήνα ενώ την περίοδο 2017-2018 κράτησε το ρόλο του Σερεμπριακώφ στην παράσταση «Θείος Βάνιας», του Άντον Τσέχωφ σε σκηνοθεσία: Δημοσθένη Παπαδόπουλου στο Θέατρο: Άνεσις στην Αθήνα.   

Στο σινεμά, έχει παίξει μεταξύ άλλων στα «Αναζητώντας τη Μήδεια» του Νίκου Γραμματικού και «Τα οπωροφόρα της Αθήνας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου, «Αγρύπνια» του Νίκου Γραμματικού, «Τσίου…» του Μάκη Παπαδημητράτου, «Γαλάζιο φόρεμα» του Γιάννη Διαμαντόπουλου όπου είχε κάνει μία Drug Queen, κ.α.

Να προσθέσουμε πως ο Θ. Κανδηλιώτης έχει αποφοιτήσει από την Ανωτέρα δραματική σχολή «Δήλος» ενώ έχει κάνει σπουδές και στην Ανωτέρα δραματική σχολή «Ίασμος».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture