Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός 200 Χρόνια Από Την Ελληνική Επανάσταση Νάσος Νασόπουλος ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Δωρεάν μαστογραφίες την Παρασκευή 13/9 στα Τριζόνια του Δήμου Δωρίδος

Δωρεάν μαστογραφίες την Παρασκευή 13/9 σ...

Σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες από τη Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα γίνουν στη Κοινότητα Τριζονίων Δήμου Δωρίδος. Η δράση όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, υλοποιείται μετά από αίτημα του Συλλόγου «Τα Τριζονήσια» , σε συνεργασία με το νεοιδρυθέν Παράρτημα Φωκίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, αυτή τη Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2019.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα. Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη προέκυψε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις.

Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία.

Ο μαστογραφικός έλεγχος συνιστάται να ξεκινάει από την ηλικία των 40 ετών.

Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Για να βοηθηθούν οι γυναίκες που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε συνεργασία με το Παράρτημά της στη Φωκίδα  και τον Σύλλογο τουν ησιού  Τριζόνια «ΤΑ ΤΡΙΖΟΝΗΣΙΑ»  παρέχει δωρεάν Μαστογραφικό Έλεγχο με Χορηγούς τους εξής:

Πολιτιστικός Σύλλογος “ ΤΑ ΤΡΙΖΟΝΗΣΙΑ ”

Πολιτιστικός Σύλλογος Γλυφάδας Δωρίδος

Ερασιτεχνικός Αλιευτικός & Ναυταθλητικός Σύλλογος “ Ο ΓΛΑΡΟΣ ”

Κος Μακρής Βασίλειος

Καραχάλιου Χαρίκλεια (STUDIO ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ )

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 στο πάρκινγκ του χωριού Χάνια.

Τηλέφωνα για ραντεβού: 6931052019 Κα Καπαρέλη-Καπούρου Γεωργία.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.

Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.

Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.

Η γυναίκα να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο), από 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά.

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Προσπάθειά μας είναι όλο και περισσότερες γυναίκες να εξετάζονται και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being