Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Λεωνίδας είναι υπέροχος και μπορεί να σώσει ζωές- ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ο Λεωνίδας είναι υπέροχος και μπορεί να ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Η μοναδική ικανότητα ενός γιγαντόσωμου σκυλιού στο Ρίο

Ένας guest «ναυαγοσώστης» έκανε την εμφάνισή του τις πολύ πρωινές ώρες σε παραλία του Ρίου. Ο λόγος για τον Λεωνίδα, έναν σκύλο ράτσας «Νέας Γης», που έχει εκπαιδευτεί για τέτοιες περιπτώσεις.

Αξιαγάπητη ράτσα

Λίγα λόγια όμως πρώτα για τη συγκεκριμένη αξιαγάπητη ράτσα. Ανακαλύφθηκαν πρώτη φορά στον Καναδά, στο νησί Newfoundland. Ζυγίζουν περίπου 60 με 70 κιλά, τα αρσενικά, και 45 - 55 τα θηλυκά ενώ έχουν τη δυνατότητα -μέσα στο νερό- να σύρουν φορτίο μέχρι και 5 τόνους! Τα δάχτυλα των ποδιών τους είναι συνδεδεμένα με νηκτική μεμβράνη (όπως και οι πάπιες κλπ αμφίβια) που τους κάνει εξαιρετικούς κολυμβητές.

Είναι πολύ φιλικά προς τον άνθρωπο με βασικό ένστικτο τη διάσωση στη θάλασσα. Πέρα από τη θάλασσα όμως, έχουν στο DNA τους να βοηθούν τους ανθρώπους.

Σκυλιά διασώστες στο εξωτερικό

Είναι χαρακτηριστικό ότι μια Αμερικανή youtuber, που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, δείχνει πως τη βοηθάει στην καθημερινότητά της ο Νέας Γης «φίλος» της.

Στην Ιταλία και την Ελβετία είναι αναγνωρισμένα ως σκυλιά - διασώστες  και βρίσκονται σε πολλές παραλίες βοηθώντας σε πολλές περιπτώσεις τον ναυαγοσώστη - ιδιοκτήτη τους. Μάλιστα υπάρχουν μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες με τα συγκεκριμένα σκυλιά να βουτάνε μέχρι και από ελικόπτερα στη θάλασσα!

Όσον αφορά τον Λεωνίδα στο Ρίο, είναι μέλος της Newfie's Normandie Association της Νορμανδίας. Μία ομοσπονδία που εκπαιδεύει τα εν λόγω σκυλιά, αρχικά στο έδαφος ώστε να έχουν άριστη σχέση με τον ιδιοκτήτη τους και στη συνέχεια τα μαθαίνει πώς να βοηθούν σε διασώσεις μέσα στο νερό!

Oπως θα δείτε η «πρόβα» πήγε πολύ καλά αφού κατάφερε να βγάλει στη στεριά και να βοηθήσει τον -με κινητικά προβλήματα- ιδιοκτήτη του και να αποσπάσει τα μπράβο όλης της οικογένειας!

Το βίντεο που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό!

Ο Λεωνίδας μπορεί να σώσει από πνιγμό

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις