Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου που δημιούργησαν λικέρ για τους ανθρώπους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη!

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου που δημιού...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Η επιχειρηματική τους ιδέα έχει αποσπάσει ήδη βραβεία και ενθουσιώδεις κριτικές

Η Aithra Spirits ξεκίνησε σαν μια ιδέα τον Μάρτιο του 2019. Η αγάπη για τα ηδύποτα οδήγησε δυο μεταπτυχιακούς φοιτητές του πανεπιστημίου Πατρών, την Κωνσταντίνα Καρανίκα και τον Ελευθέριο Γεωργουλά να αρχίσουν πειραματικά τις δικές τους γεύσεις.

Το “reSTART U.P.”, ένας κύκλος σεμιναρίων επιχειρηματικότητας που οργανώνει το POS4work και το Πανεπιστήμιο Πατρών ήταν η αρχή για να λάβει σάρκα και οστά η ιδέα.

Από εκείνο το σημείο και ύστερα, όλα μπήκαν στο δρόμο τους.

Πρώτος σταθμός για την Aithra υπήρξε η τριήμερη εκδήλωση της Εθνικής Τράπεζας, NBG Seeds, όπου κίνησε το ενδιαφέρον του κοινού αλλά και ανθρώπων από τον χώρο των επιχειρήσεων.

Στην συνέχεια ο ημιτελικός του Mindspace Challenge της Πάτρας ήρθε να ταράξει τα νερά.

Η νίκη στα ημιτελικά της Πάτρας τους οδήγησε στον τελικό της Αθήνας όπου σε μια κλειστή τελετή στο Ευγενίδειο Ιδρυμα, ομάδες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη και Κέρκυρα παρουσίασαν την επιχειρηματική τους ιδέα.

Μεγάλη νικήτρια της βραδιά αναδείχτηκε η ομάδα της Aithra με έπαθλο των 8.000 ευρώ χρηματοδότηση από το The People’s Trust, μια θέση στο εκπαιδευτικό ταξίδι του Mindspace στην Αμερική (Mindspace Trip 2019) καθώς επίσης και την απευθείας πρόκριση στους ημιτελικούς του MIT Enterprise Forum of Greece Startup Competition 2020.

Η Aithra όμως άνοιξε τα φτερά της και στο εξωτερικό. Η Aithra έχει βρεθεί στην Αλβανία αλλά και την Βουλγαρία για τον διαγωνισμό Ι3 Interreg Balkan Mediterranean 2014-2020, (Εκπαίδευση για ιδέες, εφευρέσεις και καινοτομία στην επιχειρηματικότητα). Η συνέργεια αυτή επιτεύχθηκε από την MeXOXO και τον κ. Σπύρο Συρμακέση, Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στα πλαίσια του έργου Ι3.

Επιπλέον, η Aithra Spirits, έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Ολιβιέ Ντοβέρζ, Mazinnov ανέλαβε κάποιες συνεργασίες με την Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα!. Συγκεκριμένα, συμμετείχε σε δύο εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Πρεσβεία, προσφέροντας τα μοναδικά βιολογικά ηδύποτα χωρίς ζάχαρη σε περισσότερους από 4.000 εκλεκτούς καλεσμένους. Επιπρόσθετα η συμμετοχή στην Εθνική εορτή της Γαλλίας από το Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών έφερε την Aithra και την Amber ένα βήμα πιο κοντά στο Πατραϊκό κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life