Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: 265.000 νέες θέσεις εργασίας το πρώτο πεντάμηνο του 2019

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: 265.000 νέες θέσεις εργασ...

Τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ

 Στην ημερήσια ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας αναφέρει τα εξής:

"Το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου πενταμήνου του έτους 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ,  είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 265.059 νέες θέσεις εργασίας αποτελώντας την υψηλότερη επίδοση πρώτου πενταμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα.

Οι πληροφορίες που παρέχει το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικές για τις ροές στις θέσεις εργασίας ενώ από το 2013, που εφαρμόστηκε έως και σήμερα, παρέχει αδιαμφισβήτητες και τεκμηριωμένες πληροφορίες όχι μόνο για το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων αλλά και για το είδος των αποχωρήσεων από την εργασία.

Έτσι, το πρώτο πεντάμηνο του 2019 κατεγράφησαν 1.130.113 προσλήψεις και 865.054 αποχωρήσεις εκ των οποίων οι 375.550 ήσαν οικειοθελείς αποχωρήσεις. Σε κάθε περίπτωση, το τελικό ισοζύγιο διαμορφώθηκε στις 265.059 νέες θέσεις εργασίας. Αυτό καταδεικνύει ότι, παρά τις κινδυνολογίες του νεοφιλελεύθερου μπλοκ ότι η άνοδος του βασικού μισθού κατά 11% και η κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου για τους νέους εργαζόμενους θα οδηγούσε σε αύξηση της ανεργίας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να αυξήσει τις θέσεις εργασίας βελτιώνοντας τους δείκτες απασχόλησης.

Με την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και την μείωση στο 9%, με την ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και πλήθος νομοθετικών ρυθμίσεων που θωρακίζουν την εργασία, με διεύρυνση του ποσοστού των εργαζομένων που καλύπτονται από την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, μειώθηκε το ποσοστό της ανεργίας κατά 10 σχεδόν ποσοστιαίες μονάδες, και της ανεργίας των νέων, αντίστοιχα, κατά 15.

Καταδεικνύεται, συνεπώς, ότι η πρόβλεψη του ΣΥΡΙΖΑ για 500.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα στην επόμενη τετραετία δεν αποτελεί ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, αλλά στηρίζεται στην τεκμηριωμένη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και στα πεπραγμένα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για αυτό, φαντάζουν απειλητικές για τον κόσμο της εργασίας οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη που δίνουν το πράσινο φως στην ασυδοσία των εργοδοτών, για αυτό ο κίνδυνος νέας έκρηξης της ανεργίας είναι άμεσα συνυφασμένος με το εκλογικό αποτέλεσμα, για αυτό οι δηλώσεις της κ. Ξαφά αλλά και του κ. Στουρνάρα βρίσκουν απέναντι όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνολικά τους εργαζόμενους.

Ας μην ελπίζουν. Δεν θα γυρίσουμε ξανά σε πολιτικές δοκιμασμένες, δεν θα επιστρέψουμε στο νεοφιλελεύθερο μεσαίωνα της Δεξιάς και στις επιταγές του ΔΝΤ στις οποίες στηρίζεται το πρόγραμμα της ΝΔ. 

Αυτή τη φορά αποφασίζουμε για τη ζωή μας.

Την Παρασκευή, 21/06/2019, θα παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε ανοικτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο εκλογικό κέντρο στην πλ. Γεωργίου 28."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις