Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανοίγουν από σήμερα τα διαγνωστικά κέντρα

Ανοίγουν από σήμερα τα διαγνωστικά κέντρα

Λύθηκε η απεργία

Κανονικά θα λειτουργήσουν από σήμερα όλα τα διαγνωστικά εργαστήρια, μετά την απόφαση που πήρε η Συντονιστική Επιτροπή σε συνεδρίαση που έγινε στα γραφεία του ΙΣΑ.

Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, όπου οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών εργαστηρίων είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ότι έχει γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να την επίλυση των προβλημάτων τους.

Στη σύσκεψη αξιολογήθηκαν οι προτάσεις του υπουργού Υγείας, οι ιδιαιτερότητες της χρονικής συγκυρίας καθώς και οι ανάγκες των ασφαλισμένων. Αξιολογήθηκε ως θετικό το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας αναγνώρισε το δίκαιο αίτημα του εργαστηριακού κλάδου που βυθίζεται στα χρέη, μίλησε για αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία κατά 0,8% του ΑΕΠ, εκ των οποίων μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό θα διατεθεί για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ειδικά για τις διαγνωστικές εξετάσεις.  

Οι παριστάμενοι τόνισαν ότι οι δεσμεύσεις αυτές αποτελούν παρακαταθήκη και για την επόμενη κυβέρνηση, από την οποία ο εργαστηριακός κλάδος θα διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματά του, με την ίδια ενότητα και αποφασιστικότητα. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις