Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μαρία Φιλοπούλου: Εσείς το λέτε ότι ο Νίκος Νικολόπουλος είναι ο ικανότερος!

Μαρία Φιλοπούλου: Εσείς το λέτε ότι ο Νί...

Της Μαρίας Φιλοπούλου, Υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου με τη "ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ"

Οι δημοτικές εκλογές της Κυριακής στην Πάτρα είναι οι πιο κρίσιμες της  μέχρι τώρα διανυθείσας χρονικής απόστασης μέσα στον 21ο αιώνα. Και τούτο διότι στο πρώτο πέμπτο της τρέχουσας εκατονταετίας  η Αχαϊκή πρωτεύουσα καταλήφθηκε, αντικειμενικά, από πολλά σύνδρομα στέρησης.

Πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις οι ευθύνες βαραίνουν, πρωτίστως τους επικεφαλής. Κάπως έτσι φτάσαμε στην κατάντια. Ζούμε σε μια πόλη που έχει χάσει την ταυτότητα της και την αίγλη της. Ζούμε σε μια πόλη που έχει πάρει...διαζύγιο από την ανάπτυξη.

Ζούμε χωρίς την ελπίδα ότι θα βρουν δουλειά τα παιδιά μας και ότι θα επαναπατριστούν εκείνα που ξενιτεύτηκαν. Ποιος καλοπροαίρετος συμπολίτης διαφωνεί; 

Τα ερωτήματα συνεπώς, είναι απλά: Αναλογεί σε μια πόλη σαν την Πάτρα τέτοιες ευτελισμός; Είναι δυνατόν να συμβιβαζόμαστε με πολιτικές διαχείρισης της φτώχειας και της μιζέριας;

Ας κάνουμε έναν απλό συλλογισμό: Θα έχει λόγο ύπαρξης στα δρώμενα της Πάτρας το ΚΚΕ, αν η πόλη αναπτυξιακά, κοινωνικά και λειτουργικά μπορεί να πατάει σταθερά στα πόδια της; Η απάντηση είναι όχι και εξηγείται με τον κοινό νου.  Το ΚΚΕ βρίσκει πρόσφορο έδαφος και δρα μόνο σε φτωχοποιημένο περιβάλλον, γιατί μόνο τότε μπορεί να πουλάει "προστασία". Όμως, αυτό θέλουμε; Την καθήλωση στη φτώχεια και τον...αγώνα του ΚΚΕ να μην ξεφύγουμε απ'αυτήν;

Μας αναλογούν λοιπόν,  τεράστιες ευθύνες, όσον αφορά το μέλλον της Πάτρας και - στην κυριολεξία- το αύριο των παιδιών μας. Δεν αντέχει άλλο η πόλη να συμπορεύεται με τους υμνητές της φτώχειας και αρνητές της ανάπτυξης και της προόδου. Ο κόσμος πάει μπροστά και ο Πελετίδης έχει τραβήξει χειρόφρενο. Κι εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς. Η Πάτρα θέλει Δήμαρχο. Καλό Δήμαρχο, που να συνδέει το λαμπρό παρελθόν  με το τώρα και το αύριο της Πάτρας. Και αυτός είναι ο Νίκος Νικολόπουλος. Θα μπορούσα να επιχειρηματολογώ με τις...ώρες, αλλά δεν θα το πράξω γιατί -και δικαίως - θα πείτε ότι δεν είναι αντικειμενική η κρίση μου επειδή είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη "ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ".

Ως εκ τούτου, σας παραπέμπω με σεβασμό και ταπεινότητα στη δική σας κρίση και φρονώ ότι θα πράξετε αυτό που ακούμε να λέει η πλειοψηφία των συμπολιτών μας στις καθημερινές, ιδιωτικές συναντήσεις τους.

Και μη μου πείτε ότι δεν λένε πως ο Νίκος Νικολόπουλος  είναι ο ικανότερος, ο ιδανικότερος και ο καταλληλότερος να κινήσει γη και ουρανό μέχρι όλοι να (ξανα)γίνουμε υπερήφανοι για την πόλη που ζούμε!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις