Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Ελληνοαμερικανός πρώην γερουσιαστής Κρις Σπύρου μίλησε στην Πάτρα για την Γενοκτονία των Ποντίων

Ο Ελληνοαμερικανός πρώην γερουσιαστής Κρ...

Σε εκδήλωση την περασμένη Κυριακή

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής 19 Μαΐου 2019 στην Πάτρα, η μεγάλη εκδήλωση μνήμης και τιμής για την θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ποντίων το 1919, που τίμησε με την παρουσία του ο κ. Chris Spirou.

Η άψογη διοργάνωση έγινε με ευθύνη του Συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος», στις αίθουσες του ξενοδοχείου «Patra Palace» στην Όθωνος Αμαλίας 15.

Ο Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και πρώην Γερουσιαστής των ΗΠΑ κ. Chris Spirou, ήταν και ο κεντρικός ομιλητής, και με τον λόγο του να αναμόχλευσε τις μνήμες και θεμελίωσε με τρόπο εμφατικό και εμπεριστατωμένο την δίκαια απαίτηση του Ελληνισμού για την επίσημη αναγνώριση από την Παγκόσμια Κοινότητα της Τουρκικής θηριωδίας και της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Δημοσθένης Δαββέτας, Καθηγητής της Φιλοσοφίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων, όπως επίσης ο πρόεδρος του "Φάρου" Μιχάλης Ροδόπουλος και οι Αντιπρόεδροι του Συλλόγου κ.κ. Νίκος Καρακίτσος και Παναγιώτης Γκινόπουλος.

Την εκδήλωση περιαύγασαν με την παρουσία τους ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Παντελίδης, εκπροσωπώντας τον  Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Νίκος Νικολόπουλος, ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο πρ. βουλευτής Αχαΐας Αθανάσιος Νταβλούρος, ο  Πρόεδρος του υπεραστικού   ΚΤΕΛ Αχαΐας Ανδρέας Μανωλόπουλος, οι πολιτευτές Ν. Δ. του νομού Αχαΐας, Γεωργία Ντάτσικα, Άγγελος Τσιγκρής, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και πολιτευτής της Ν.Δ. Ν. Αχαΐας Γιώργος Κουτρουμάνης, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Νίκος Τζανάκος, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων ΕΛΑΣ Ν. Αχαΐας Κωνσταντίνος Βοριάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Αγία Λαύρα» Παναγιώτης Φραντζής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Πάτρας «Κοσμάς ο Αιτωλός» Γιάννης Πορφύρης, ο Καθηγητής Νευροχειρουργικής Νίκος Παπαδάκης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες τα μέλη των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου «Αγία Λαύρα», του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Πάτρας «Κοσμάς ο Αιτωλός» και των Εκπολιτιστικών   Συλλόγων Μπεγουλακίου και Παναγίας Γεοροκομιτίσσης.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος.

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του «Φάρου», ο επιφανής ομογενής βραβεύτηκε για την τεράστια προσφορά του και το εξόχως σημαντικό έργο που έχει ανιδιοτελώς προσφέρει διαχρονικά στον Ελληνισμό.

Επίσης τιμήθηκε η ποιήτρια και μέλος του Συλλόγου "Φάρος" Μάρθα Βασκαντήρα, η οποία και διάβασε ένα εμφαντικό ποίημα της για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Το Δ.Σ. του «Φάρου» αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημοσίως την οικογένεια Γ. Γιαννάτου για τη δωρεάν διάθεση του ξενοδοχείου και τον Βασίλη  Ροδόπουλο των «Super Market Ροδόπουλος» για την οικονομική συνδρομή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις