Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το ΣτΕ ακύρωσε δημοτικά τέλη

Πάτρα: Το ΣτΕ ακύρωσε δημοτικά τέλη

Αφορά συγκεκριμένο προσφεύγοντα

Ακυρωτική για τα δημοτικά τέλη της περιόδου 2017 του Δήμου Πατρέων είναι αίτηση που συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η ακυρωμένη αίτηση (1384/2018) που αναφέρεται σε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έχει περιέλθει σε γνώση του Δήμου, αλλά τον δέσμευσε ως προς την εφαρμογή μόνο για τον συγκεκριμένο προσφεύγοντα και όχι για το σύνολο των πατρινών ιδιοκτητών ακινήτων.

Αναδεικνύει όμως και αδικίες, κρίνοντας από το περιεχόμενό της, στον διαχωρισμό των περιοχών του Δήμου σε «προνομιούχες» και «μη προνομιούχες», προκειμένου να θεσπίσει μια τιμολογιακή πολιτική είσπραξης των δημοτικών τελών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Πελοπόννησος ο Δήμος γνωρίζει τη συγκεκριμένη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και δεν είναι η μόνη που έχει εκδοθεί.

Το γεγονός  ότι τον δεσμεύει μόνο για τον συγκεκριμένο προσφεύγοντα γα τα τέλη του 2017 σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι πολίτες που αισθάνθηκαν αδικημένοι θα έπρεπε να προσφύγουν μαζικά για να προσβάλουν την ίδια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η υπόθεση είναι περίπλοκη. Ακόμα και αν ήθελε ο Δήμος να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του ΣτΕ αυτό δεν θα ήταν εύκολο γιατί θα έπρεπε να επιβάλει ενιαίο συντελεστή σε όλη την έκταση των διοικητικών ορίων  του. Και κάτι τέτοιο μάλλον θα ξεσήκωνε αντιδράσεις από κατοίκους περιοχών που έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση έναντι άλλων.

Στην απόφαση πάντως του ΣτΕ καταγράφεται ότι παγίως έχει κριθεί ότι το ενιαίο τέλος προβλέπεται από τον νόμο ως ανταποδοτικό και επιβάλλεται για παρεχόμενες από τους δήμους υπηρεσίες καθαριότητας των οδών, πλατειών, κοινοχρήστων χώρων αποκομιδής απορριμμάτων κ.α.

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις