Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατρινοί ντελιβεράδες αποκαλύπτουν στο thebest.gr όσα απίστευτα έχουν δει τα μάτια τους κι έχουν ακούσει τα αυτιά τους

Πατρινοί ντελιβεράδες αποκαλύπτουν στο t...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Τους έχουν επιτεθεί, τους έχουν κλέψει, τους έχουν αφήσει σεξουαλικά υπονοούμενα

Τα μάτια τους έχουν δει πολλά και τα αυτιά τους έχουν ακούσει ακόμα περισσότερα. Ο λόγος για τους ντελιβεράδες από τους οποίους λίγο ή πολύ όλοι κάποια στιγμή έχουμε παραλάβει φαγητό.

Το thebest.gr μίλησε με διανομείς φαγητού της Πάτρας, στο περιθώριο κινητοποιήσης και σχετικής μοτοπορείας που έκαναν προ καιρού στην Πάτρα.

Τα μηχανάκια δεν είχαν...πίτσα - Πορεία έκαναν οι ντελιβεράδες στην Πάτρα - Απεργούν σε όλη τη χώρα-ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

 

Τους έχουν επιτεθεί, τους έχουν κλέψει, τους έχουν αφήσει σεξουαλικά υπονοούμενα

 

 

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κάνουν τη διανομή, τις περισσότερες φορές -μάλλον- δεν συγκινούν τους πολίτες που παραλαμβάνουν την παραγγελία τους χωρίς να αφήνουν φιλοδώρημα, ακόμη κι αν ο ντελιβεράς έχει γίνει "παπί" από τη βροχή για να τις φέρει μέχρι την πόρτα τους.

Ο σεβασμός από τους πολίτες είναι κάτι που μας ανέφεραν πολλές φορές, πως επιζητούν οι διανομείς φαγητού. Έχουν ακούσει τα απίστευτα. Έχουν δεχθεί επιθέσεις. Τους έχουν χρεώσει ακόμη και τη γεύση του φαγητού. Σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις, τους έχουν απειλήσει, τους έχουν κλέψει, ενώ δεν λείπουν και οι σεξουαλικές προτάσεις στις οποίες οι ντελιβεράδες δεν είναι πρόθυμοι να ενδώσουν.

 

Ντελιβεράς 60 ετών κάνει διανομή ως βασική εργασία

 

Ο κυριος Βασίλης Κορδέλας είναι 60 χρονών. Οδηγεί ένα παπάκι και κάνει αυτή τη δουλειά εδώ και 13 χρόνια. Ξεκίνησε ως συμπληρωματική και κατέληξε να είναι η βασική του εργασία, καθώς μέσα στην κρίση έχασε την βασική του δουλειά που ήταν ηλεκτρολόγος. Ευελπιστεί σε κάποια σύνταξη, κάποια στιγμή, ωστόσο τα σημερινά ένσημα που του κολλάνε είναι ελάχιστα, όπως λέει, και δύσκολα θα καταφέρει να βγάλει μια αξιοπρεπή σύνταξη. Και είναι ήδη 60 χρονών...

 

Τον απείλησε με σκύλο ροντβάιλερ για να μην πληρώσει 8 ευρώ παραγγελία

 

"Δεν μας αφήνουν πουρμπουάρ, μου έχουν ανοίξει με το μπουρνούζι, με έχουν κυνηγήσει, με έχουν βρίσει και άλλα πολλά", μας λέει ο κ. Βασίλης που κάνει τη δουλειά του διανομέα φαγητού τα τελευταία χρόνια. Το πιο ακραίο που έχει συναντήσει είναι σε παραγγελία στην νότια πλευρά της Πάτρας, όταν πελάτης τον απείλησε με σκύλο ράτσας ροντβάιλερ για να μην πληρώσει. Του είπε πως θα βάλει τον σκύλο να τον φάει. Και όλα αυτά για παραγγελία 8 ευρώ!

 

Η κρίση έχει χτυπήσει καίρια το φιλοδώρημα

 

Το φιλοδώρημα σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γκίκα, θα έπρεπε να δίνεται. Ο ίδιος καταλαβαίνει πως η κρίση έχει χτυπήσει όλο τον κόσμο και ακόμη το μισό και το 1 ευρώ για κάποιους είναι ένα σημαντικό ποσό που σκέφτονται να το αφήσουν. Ομως ιδιαίτερα όταν κάνουν παραγγελίες σε μεγάλες αποστάσεις υπο αντίξοες καιρικές συνθήκες, εκτιμά πως θα έπρεπε οι πελάτες να αντιλαμβάνονται τον συντελεστή δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι διανομείς φαγητου, συναρτήσει και του χαμηλού ωρομίσθιου τους.

 

Με βλέπουν μούσκεμα και με ρωτούν "βρέχει έξω;". Είναι είρωνες και αγενείς

 

"Δεν μπορώ την ειρωνεία του κόσμου. Ο κόσμος είναι αγενής" μας λέει ο Θεμιστοκλής, ο οποίος αν και ξεκαθαρίζει πως το παράπονό του δεν αφορά όλους, έχει να κάνει ωστόσο με τους περισσότερους. "Με βλέπουν μούσκεμα από τη βροχή και με ρωτούν... βρέχει έξω;". "Δεν μπορω την ειρωνεία" μας λέει. Οσο για το φιλοδώρημα, σύμφωνα με τον Θεμιστοκλή, "οι περισσότεροι περιμένουν ακόμη και τα 5 λεπτά", μας λέει χαρακτηριστικά.

 

Μας ανοίγουν την πόρτα και φορούν τα απολύτως απαραίτητα

 

Ο Σπύρος Νικολόπουλος μας εξηγεί τις δυσκολίες που προκύπτουν στη δουλειά τους, και εκπορεύονται από την αδιαφορία και την αγένεια πολιτών που κάνουν παραγγελίες. "Πάμε την παραγγελία στο σπίτι και λείπουν οι ιδιοκτήτες.  Τους παίρνουμε τηλέφωνο και μας λένε έρχομαι σε λίγο και κάνουν 10 λεπτά και περισσότερο. Στο μεταξύ καθυστερούν οι παραγγελίες άλλων πελατών που έχουμε μαζί μας. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό", μας λέει ο κ. Σπύρος Νικολόπουλος ενώ αναφέρθηκε και στις εικόνες που αντικρύζουν κατά τις διανομές που κάνουν. "Οι άντρες στις περισσότερες περιπτώσεις βγαίνουν στην πόρτα με τα απολύτως απαραίτητα, εσώρουχα. Είναι μια εικόνα που δεν νομίζω πως είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε", μας λέει. "Οι γυναίκες είναι πιο διακριτικές αν και μου έχει τύχει γυναίκα να μου ανοίξει με μπουρνούζι" καταλήγει ο Σπύρος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις