ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

CULTURE

/

ΤΟ ΜΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟ" ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΡΛΟΟΥ

ΤΟ ΜΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟ" ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΡΛΟΟΥ

Το ανέφερε στη διάρκεια εκδήλωσης για την μητέρα του στην Πάτρα

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Τάρλοου που είναι εγγονός του σπουδαίου συγγραφέα Μιχάλη Καραγάτση επισκέφθηκε την περασμένη Τετάρτη την Πάτρα με την ευκαιρία εκδήλωση του βιβλιοπωλείου Γωνιά του Βιβλίου - Παπαχρίστου για τη μητέρα του, ιστορικό & συγγραφέα Μαρίνα Καραγάτση που έγινε στο Bright side.

Όπως είπε ο ίδιος στις 6 και 7 Μαΐου 2019 θα φέρει κατόπιν σχετικής προσκλήσεως του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων, μία παράσταση του που είναι βασισμένη στο αυτοβιογραφικό & εξομολογητικό βιβλίο της Μαρίνας Καραγάτση «Το Ευχαριστημένο» που έχει ανέβει στο θέατρο Πορεία.

Το βιβλίο αυτό της Μαρίνας Καραγάτση που πρωτοκυκλοφόρησε προ 10 ετών, απέσπασε το Βραβείο του περιοδικού «Διαβάζω» το 2009.

Το Ευχαριστημένο, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου, αγαπήθηκε από το κοινό και απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές, τόσο για την προσέγγιση του πρωτοτύπου και τις ερμηνείες των ρόλων, όσο και για τη συζήτηση που προκάλεσε πάνω στην καλλιτεχνική προσωπικότητα και τον ρόλο της ως οικογενειάρχη, αλλά και στη σχέση πατέρα-παιδιού εν γένει.

Η διασκευή του μυθιστορήματος, που μετατρέπει τους απολογητικούς, απολογιστικούς και συγχωρητικούς μονολόγους σε πλήρες θεατρικό έργο και που υπογράφει η Έρι Κύργια, μας μεταφέρει στο σπίτι της οικογένειας του συγγραφέα Μιχάλη Καραγάτση.

Μέσα σε τρεις ημέρες αγρύπνιας του λογοτέχνη και μέσα από το βλέμμα της μικρής Μαρίνας, αποκαλύπτονται όλα όσα στοίχειωσαν και πλήγωσαν μία από τις πιο γνωστές οικογένειες της Ελλάδας, ή απλώς μία οικογένεια. Και αν οι σκοτεινές στιγμές υπερέχουν των φωτεινών, η συμφιλίωση με το παρελθόν αποδεικνύεται ο μόνος δρόμος.

Διάρκεια: 90 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Τάρλοου.

Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

Μουσική: Nalyssa Green

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Σχεδιασμός μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου

Σχεδιασμός κομμώσεων: Χρόνης Τζήμος

Βίντεο: Βάσια Αναγνωστοπούλου

Βοηθοί σκηνοθέτη: Δήμητρα Κουτσοκώστα, Θωμαΐς Γκερλεκτσή

Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Αλέξανδρος Γαρνάβος

Εκγύμναση ηθοποιών: Χριστιάνα Κοσιάρη

Διανομή:

Λασκαρώ: Καίτη Μανωλιδάκη

Μαρίνα: Σίσσυ Τουμάση

Μίνα: Σμαράγδα Σμυρναίου

Νίκη: Ειρήνη Δράκου

Καραγάτσης: Χρήστος Μαλάκης.

Σχόλια

Culture