Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χριστούγεννα στα Καλάβρυτα για χιλιάδες επισκέπτες- Ελάχιστα τα ελεύθερα δωμάτια

Χριστούγεννα στα Καλάβρυτα για χιλιάδες ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Αν χιονίσει θα βελτιωθούν τα πράγματα και για την Πρωτοχρονιά

Γεμάτα κόσμο αναμένεται να είναι και φέτος τα Χριστούγεννα τα Καλάβρυτα με τα ξενοδοχεία να ξεπερνούν σε πληρότητα το 90%. Η ζήτησε για δωμάτια είναι πολύ μεγάλη όπως όμως ενημερώνεται το thebest.gr υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δωμάτια για όλα τα βαλάντια για κάποιους που το αποφασίσουν την τελευταία στιγμή.

Καλά πάνε οι προκρατήσεις και για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς κατά την οποία η πληρότητα αυτή την ώρα φθάνει στο 80% με 85%. Όπως μας εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Καλαβρύτων Κώστας Δαφαλιάς, τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά την παράδοση στην κυκλοφορία της Ολυμπίας Οδού, τα ορεινά της Αχαΐας γνωρίζουν μεγάλη άνθιση κατά την χειμερινή περίοδο.

Τα Καλάβρυτα διαθέτουν περίπου 1.500 κλίνες οι οποίες με τα περίπου 50 σπίτια που ενοικιάζονται μέσω Airbnb ανεβάζουν τη δυναμικότητα της πόλης στις 1.800 εάν σε αυτές προστεθούν και τα ξενοδοχεία των κοντινών χωριών η συνολική δυναμική φθάνει κοντά στις 2.500.

«Την περίοδο των εορτών υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και στην μεγάλη τους πλειοψηφία τα καταλύματα θα είναι γεμάτα. Υπάρχουν κάποιες ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής όμως πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσουμε κατά πολύ το 90%», σημειώνει ο κ. Δαφαλιάς.

Μια αναζήτηση πάντως στο διαδύκτιο στην πιο γνωστή πλατφόρμα για να ξενοδοχεία δείχνει ότι η πληρότητα στα Καλάβρυτα για το διάστημα από 22 μέχρι 25 Δεκεμβρίου φθάνει στο 98%. Για τη δε Πρωτοχρονιά το 82% των δωματίων φαίνεται να είναι ήδη κλεισμένο.

Οι τιμές για ένα δίκλινο ξεκινούν από τα 50 ευρώ και φθάνουν μέχρι και τα 300 στα πολυτελή ξενοδοχεία της περιοχής. Όσον αφορά τώρα το χιονοδρομικό, δυστυχώς ο καιρός δεν έχει βοηθήσει ώστε να βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε πλήρη λειτουργία.

Όπως μας εξηγεί ο κ. Δαφαλιάς θα είναι ανοικτή η πίστα των αρχαρίων, καθώς και το σαλέ, ενώ θα υπάρχουν δρώμενα για μικρούς και μεγάλους. Για να λειτουργήσει πλήρως απαιτείται να πέσει αρκετός χιόνι το οποίο η πρόγνωση της ΕΜΥ λέει ότι μπορεί να έρθει από την επομένη των Χριστουγέννων.

 

Ανατροπή! Λευκά και παγωμένα τα Χριστούγεννα - Τι καιρό θα κάνει στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα

 

Αυτό το γεγονός κάνει τους επιχειρηματίες της περιοχής να ελπίζουν ότι θα βοηθήσει στην αύξηση της επισκεψιμότητας για Πρωτοχρονιά και Φώτων. Άλλωστε πέραν όσων θα επιλέξουν τα Καλάβρυτα για να διανυκτερεύσουν κάποιες από τις γιορτινές ημέρες, αρκετοί αναμένεται να είναι και οι επισκέπτες της μιας μέρας. Πάτρα, Αίγιο ακόμα και πιο μακρινές περιοχές όπως η Κόρινθος αποτελούν τις πόλεις που τροφοδοτούν τα Καλάβρυτα με τέτοιου είδους επισκέπτες.

Όπως τονίζει ο κ. Δαφαλιάς η Ολυμπία Οδός έχει βοηθήσει τα μέγιστα στην κατεύθυνση αυτή καθιστώντας την περιοχή σε βασικό χειμερινό προορισμό για τους λάτρεις του σκι, οικογένειας και νεαρά ζευγάρια. «Εκείνο που θα πρέπει να δουν οι αρμόδιοι είναι το κομμάτι Πούντα-Καλάβρυτα το οποίο είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Έχουν εξασφαλιστεί χρήματα για βελτιώσεις σε αυτά τα 32 χιλιόμετρα πρέπει να γίνουν άμεσα για να δοθεί μια οριστική λύση που θα εξασφαλίζει την ασφαλή και ταχύτερη πρόσβαση των επισκεπτών μας», καταλήγει ο πρόεδρος των Ξενοδόχων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις