Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Kρασιά λευκά Ελληνικά…. και value for money!

Kρασιά λευκά Ελληνικά…. και value for money!

Της Ανδριάνας Φοή

Ποιος είπε ότι για να πιούμε ένα καλό κρασί ελληνικό από γηγενής ποικιλίες πρέπει να ξοδευτούμε;

Όσο κρατεί ακόμα το καλοκαίρι, τα λευκά κρασιά είναι ευπρόσδεκτα στο ποτήρι μας και το τραπέζι μας.

Ξεκινώντας από την Μακεδονία και φθάνοντας στην Κρήτη, ο ελληνικός αμπελώνας μας προσφέρει κρασιά αξιόλογα,  πολυβραβευμένα και σε προσιτές τιμές.

Τομή Μαντινεία 2017, Ποικιλία: Μοσχοφίλερο, Παραγωγός: Κτήμα Τρουπή

Αντιπροσωπευτικό αρωματικό προφίλ του Μοσχοφίλερου γεμάτο με αρώματα λεμονιού, περγαμόντου και γιασεμιού σε μια νέα φρέσκια Μαντινεία, με ζωντανή οξύτητα στο στόμα.

Κόστος: 9,50 €

Συμεωνίδη Μαλαγουζιά, Ποικιλία: Μαλαγουζιά, Παραγωγός: Οινοποιεία Συμεωνίδη

Η Μαλαγουζιά αυτή μας έρχεται από το όρος Παγγαίο από την Βόρεια Ελλάδα και από ημιορεινά αμπελοτόπια. Έχει οξύτητα δροσιστική, αφήνει γεμάτο το στόμα για αρκετή ώρα με αρώματα από λουλούδια, λεμόνια, ροδάκινα αλλά και βότανα.

Κόστος: 10 €

Περίβλεπτος Λευκός 2017, Ποικιλία: Μονεμβασιά, Παραγωγός: Κτήμα Θεοδωρακάκου

Βιολογική καλλιέργεια της ποικιλίας Μονεμβασιάς, η οποία «φωνάζει» το terroir της Λακωνικής γης.

Το προτείνω σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν κρασιά εκτός πεπατημένης, αφού και η τιμή του είναι εκπληκτική.

Κόστος: 6€

Εnotria Λευκός 2017, Ποικιλία: Βηλάνα, Παραγωγός: Οινοποιεία Δουλουφάκης

Στα μέρη μας οι Κρητικές ποικιλίες δεν φιγουράρουν στα wine lists των εστιατορίων και ούτε συχνά στα ράφια των Super market, παρά μόνο σε ενημερωμένες κάβες.

Η κλασσική ποικιλία της Κρήτης Βηλάνα, μπολιάζεται και με ένα 20% Sauvignon Blanc.

Στο ποτήρι μας έχουμε ένα εξαιρετικό κρασί για το καθημερινό τραπέζι με φρέσκια οξύτητα  και αρώματα άγουρων εσπεριδοειδών.

Κόστος: 5,50€

Αρμονία Γης Λευκός 2017, Ποικιλία: Μαλαγουζιά +Trebiano, Παραγωγός: Κτήμα Αβαντίς

Στην Εύβοια παντρεύεται η Μαλαγουζιά με το Trebiano σε ένα καθημερινό ευκολόπιοτο κρασί με την φροντίδα όμως του εξαίρετου κτήματος Αβαντίς, το οποίο μας προτείνει ακόμα και να το κρατήσουμε για δύο χρόνια στην κάβα μας.

Ιδιαίτερη οξύτητα η οποία ενισχύει τα αρώματα των εσπεριδοειδών, με ένα ελαφρύ στόμα ιδανικό για τις τελευταίες ζεστές ημέρες του φθινοπώρου.

Κόστος:  6,50€

Ρετσίνα 2017, Ποικιλία: Σαββατιανό, Παραγωγός: Κτήμα Παπαγιαννάκου

Μια ρετσίνα από την Αττική, που προσπαθεί να βγάλει την «ρετσινιά» του πιο ιδιαίτερου λευκού ελληνικού κρασιού.

Σε μια σύγχρονη οινοποίηση από παλαιά κλήματα, πλέον των 50 ετών, με έντονο στο στόμα το φρούτο του  Σαββατιανού και διακριτική την μυρωδιά του πεύκου.

Κόστος:  7,00€

Moschato Di Rio 2017, Ποικιλία: Μοσχάτο Λευκό, Παραγωγός: Αχαιών Οινοποιητική

Από την περιοχή των Αργυρών Πάτρας  και ημιορεινούς αμπελώνες με την φροντίδα της νεαρής οινοποιού  Σωσσάνας Κατσικώστα, μας έρχεται ένα Μοσχάτο ξηρό.

Στο ποτήρι μας, έχουμε ένα κρασί με χρώμα λαμπερό χρυσαφί, φρούτα, λουλούδια, τέλειο για το απογευματινό μας απεριτίφ.

Κόστος: 10,00€

Στην υγειά σας! !

Φοή Ανδριάνα,

*Όλες οι φωτογραφίες προέρχονται από τις επίσημες ιστοσελίδες των οινοποιείων που αναφέρονται.
*Οι τιμές των κρασιών που δίνονται είναι προσεγγιστικές και προέρχονται από προσωπική διερεύνηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life