Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Εκδήλωση για την Ματθίλδη Σεράο στη Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς

Πάτρα: Εκδήλωση για την  Ματθίλδη Σεράο ...

Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 στις 19.00

Μετά το Πάσχα, την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στον όμορφο χώρο της Στέγης Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς στην οδό Κορίνθου πλησίον της Κολοκοτρώνη, στην Πάτρα, στις 19.00 το απόγευμα εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου με τίτλο "Πάτρα - Νάπολη 19ος αιώνας. Η Ελλάδα της Ματθίλδης Σεράο" της συγγραφέως Δρ. Δημητρακοπούλου Γεωργίας.

Αναμένεται να είναι μία Ιταλική βραδιά αφιερωμένη στην πολυγραφότατη συγγραφέα και δημοσιογράφο Ματθίλδη Σεράο (Matilde Serao), η οποία είχε γεννηθεί στην Πάτρα, στις 7 Μαρτίου 1856, στο οίκημα της οδού Κορίνθου 241 όπου 3 χρόνια αργότερα, στις 13 Ιανουαρίου του 1859 γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς και τώρα έχει ανακαινισθεί και λειτουργεί ως «Στέγη Γραμμάτων Κ. Παλαμάς». Η Σεράο πέθανε στη Νάπολη, στις 25 Ιουλίου 1927.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το "Ελληνικόν Διήγημα", το οποίο αποτελεί την πρώτη μικρής έκτασης ιστορία (short story) του βιβλίου  της Γεωργίας Δημητρακοπούλου.

Στο παρόν βιβλίο επιχειρείται μία προσέγγιση του έργου της Ιταλίδας συγγραφέως και δημοσιογράφου Ματθίλδης Σεράο (1856-1927), η οποία γεννήθηκε στην Πάτρα, ενώ επιστρέφοντας η οικογένεια της μετά το 1860 στην Ιταλία, εγκαταστάθηκε στην Νάπολη, όπου και ανέπτυξε η Σεραό το μεγαλύτερο μέρος του συγγραφικού της έργου.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε από τις Αχαικές εκδόσεις το 2017.

Η κυρία Δημητρακοπούλου όπως η ίδια μας πληροφορεί, είναι Διευθύντρια του Ελληνικού Γυμνασίου - Λυκείου Λονδίνου και Διερμηνέας και πραγματογνώμονας αγγλικής και ιταλικής γλώσσας στα Δικαστήρια Πάτρας.

Η συγγραφέας Γεωργία Δημητρακοπούλου.

Η συγγραφέας Γεωργία Δημητρακοπούλου.

Η συγγραφέας Γεωργία Δημητρακοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture