Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Πατρινός μουσικός Σταύρος Γασπαράτος με το «Rage Park» στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών

Ο Πατρινός μουσικός Σταύρος Γασπαράτος μ...

Θα παρουσιαστεί στις 17 – 19 Ιουλίου 2018 στην Πειραιώς 260 Β

Ο ταλαντούχος Πατρινός μουσικός δημιουργός Σταύρος Γασπαράτος που πρωτογνώρισε το κοινό μέσα από την μπάντα των «Γύρω Γύρω», θα δώσει το παρών στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών με μία νέα παραγωγή με τίτλο «Rage Park» που όπως ανακοινώθηκε, θα παρουσιαστεί στις 17 – 19 Ιουλίου 2018 (στην Πειραιώς 260 Β).

Η σύλληψη – σύνθεση είναι του Σταύρου Γασπαράτου.

Χορευτές – χορογράφοι: Blenard Ajizaz, Έλενα Αντωνίου, Μαριάννα Καβαλλιεράτου. Σκηνικός χώρος – κοστούμια: Μαρία Ταυλαρίου.

Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης.

Βοηθός συνθέτη: Πάνος Τσίγκος.

Συμμετέχει 5μελές μουσικό σύνολο.

Με περισσότερες από 90 παραγωγές στο ενεργητικό του, ο 43χρονος Σταύρος Γασπαράτος έχει πλέον αναγνωριστεί ως ένας από τους πλέον δραστήριους και δημοφιλείς Έλληνες συνθέτες ηλεκτροακουστικής μουσικής. Σταθμός στην πορεία του έχει αποτελέσει η συναυλία / εγκατάσταση «Expanded Piano», ένα project που ήταν ανάθεση του EMPAC (Experimental Media And Performing Arts Centre) Troy, της Νέας Υόρκης, δημιουργήθηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε στην Νέα Υόρκη το φθινόπωρο του 2014 και ανασχεδιάστηκε στη συνέχεια για το Φεστιβάλ Αθηνών.

Η παράσταση «Expanded Piano» όπως γράφτηκε,  ενέτεινε την «καταβυθιστική» διάσταση που ανέκαθεν χαρακτήριζε τη μουσική του Σταύρου Γασπαράτου. Μέσω μιας εκλεπτυσμένης ηχητικής εγκατάστασης, ο ακροατής εισάγεται ακουστικά στο εσωτερικό ενός πιάνου με ουρά, «μεγεθυμένου» ζωντανά με ηλεκτρονικά μέσα.

Το project “Expanded Piano” είχε παρουσιαστεί και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας», στο Φεστιβάλ Αθηνών τον Ιούνιο του 2015.

Ο Σταύρος Γασπαράτος γράφει μουσικές και για θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα.

Το 2013 παρουσίασε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση την παράσταση «Επτά θανάσιμα αμαρτήματα».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και το νέο του project στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture