Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

LET’S PARTY!

LET’S  PARTY!

Με την επιμέλεια της Ανδριάνας Φοή

Γιορτάζοντας την νέα χρονιά ας στήσουμε έναν μπουφέ με εορταστικό finger food.

Θα κάνουμε τις προετοιμασίες μας από την προηγούμενη ημέρα και θα διαθέσουμε τον χρόνο μας για το σερβίρισμά τους και την ωραία παρουσίαση.

Οι συνταγές μας έχουν μια νότα πολυτέλειας που ταιριάζει στις γιορτινές ημέρες και καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις, χορτοφάγων, κρεατοφάγων και gourmet.

Μπορούμε να ανανεώνουμε τον μπουφέ μας κατά την διάρκεια της βραδιάς , γεμίζοντας και τα ποτήρια των καλεσμένων μας με ωραία ελληνικά αφρώδη κρασιά και πίνοντας στην υγειά μας ! !

Συνοδεύστε το finger food με ξηρά ροζέ αφρώδη από ξινόμαυρο και λευκά ξηρά αφρώδη από μοσχοφίλερο ή ασύρτικο .

Σας εύχομαι Καλή Πρωτοχρονιά και ένα νόστιμο και μεθυστικό 2018 ! !

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΜΗΛΟ & ΣΟΓΙΑ ΣΩΣ

Χρόνος Προετοιμασίας 15’– Εύκολη

ΥΛΙΚΑ (για 10 μικρές ατομικές σαλάτες)

  • 500 γρ έτοιμα βρασμένα παντζάρια
  • 200 γρ ξινόμηλο
  • 70 γρ χονδροκομμένα καρύδια
  • Ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι και ½ πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 200 γρ. μαγιονέζα με αυγό
  • 3 κ.σ. σόγια σως
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για την διακόσμηση

  • ½ φλ. τσαγιού τριμμένα καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε σε λεπτά κομμάτια ή τρίβουμε στον τρίφτη τα παντζάρια και τα ξινόμηλα.

Σ’ ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τριμμένα υλικά μαζί με το λάδι, τα καρύδια και το ξύσμα με τους χυμούς.

Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον να ομογενοποιηθεί η γεύση.

Αναμιγνύουμε την μαγιονέζα με την σόγια σως.

Για το σερβίρισμα βάζουμε στα μπολάκια μία στρώση σαλάτας και γαρνίρουμε με μία κουταλιά μαγιονέζας. Σκορπίζουμε από πάνω τριμμένο καρύδι.

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΣΥΚΟΥ

Χρόνος Προετοιμασίας 15’– Εύκολη

ΥΛΙΚΑ (για 10 μικρές ατομικές σαλάτες)

  • 1 σγουρό κόκκινο μαρούλι
  • 1 σγουρό πράσινο μαρούλι
  • 100 γρ σπανάκι baby
  • 1 φλ. τσαγιού σπόρους από ρόδι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο παλαιωμένο
  • 15 ξερά σύκα Κύμης
  • 200 γρ. τυρί φρέσκο κατσικίσιο
  • Αλάτι
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά τις σαλάτες και τις κόβουμε με τα χέρια σε λεπτά κομμάτια.

Κόβουμε τα σύκα σε κομματάκια.

Σ’ ένα βαζάκι γυάλινο αναμειγνύουμε πολύ καλά το λάδι, το μπαλσάμικο, τα σύκα και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε τουλάχιστον για 3 ώρες.

Με ένα μικρό κουταλάκι ή scoop κάνουμε μπαλάκια από το φρέσκο τυρί.

Σουρώνουμε τα σύκα από την βινεγκρέτ, κρατάμε το 1/3 από τα σύκα και το λιώνουμε στο μπλέντερ. Αν κολλάει ρίχνουμε λίγο από την βινεγκρέτ.

Ξαναρίχνουμε τα λιωμένα σύκα και τα κομματάκια που έχουμε σουρώσει στην βινεγκρέτ και αναμιγνύουμε.

Για το σερβίρισμα βάζουμε σε ποτήρια μία στρώση σαλάτας και γαρνίρουμε με σπόρια ροδιού και κουταλιές της βινεγκρέτ.

ΣΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΞΙΝΟΜΥΖΙΘΡΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ

Χρόνος Προετοιμασίας 20’– Εύκολη

ΥΛΙΚΑ (για 10 άτομα)

  • 20 έτοιμα πολύ καλής ποιότητας σου από ζαχαροπλαστείο
  • 150 γρ  ξινομυζήθρα Κρήτης
  • 100 γρ κατίκι Δομοκού
  • 100 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, το λευκό μέρος
  • 2 κ.σ. σταφίδα μαύρη
  • ½ κ.γ. παπαρουνόσπορο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι λευκό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ’ ένα μπολ αναμιγνύουμε πολύ καλά τα τυριά το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και την μαύρη σταφίδα.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, ώσπου να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις.

Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, προσθέτουμε τον παπαρουνόσπορο και το αλατοπίπερο. Μ’ ένα μικρό μαχαιράκι κόβουμε στην μέση τα σουδάκια, χωρίς όμως να τα ανοίξουμε όλα. Μ’ ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα σουδάκια, τα τοποθετούμε στην πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με λίγο παπαρουνόσπορο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life