Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Βιβλίο θησαυρός για τους παραδοσιακούς χορούς

Βιβλίο θησαυρός για τους παραδοσιακούς χορούς
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Εργο ζωής του Ηλία Λαλιώτη

Παρουσιάστηκε πρόσφατα η έκδοση του 1ου τόμου του βιβλίου του μελετητή και συγγραφέα Ελληνικών Παραδοσιακών χορών Ηλία Λαλιώτη με τίτλο: «Οι χοροί της πατρίδας μου, χορευτικό οδοιπορικό στον Ελληνισμό».

Η εκδήλωση έγινε στην Αθήνα, με τη στήριξη του Δήμου Περιστερίου και χαιρέτισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου. Στην εισαγωγή της εκδήλωσης ήταν η Δρ. Ιστορίας Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δήμητρα Μόσχου και ο Μαέστρος – Καθηγητής του Εθνικού Ωδείου Περιστερίου Παντελής Γούσας.

Για το βιβλίο μίλησαν η Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών Αικατερίνη Καμηλάκη – Πολυμέρου, ο Πρόεδρος του χοροθεάτρου «Δόρα Στράτου» Άλκης Ράφτης και φυσικά ο Συγγραφέας του βιβλίου Ηλίας Λαλιώτης.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν χορευτικά ο Χορευτικός Όμιλος φοιτητών «Νάξος», ο Σύλλογος Αρκάδων Ηλιούπολης «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και ο Χορευτικός Πολιτιστικός Όμιλος Ασωπίας του Δήμου Τανάγρας Βοιωτίας «ΕΙΛΕΣΙΟΝ».

Ο Ηλίας Π. Λαλιώτη γεννήθηκε το 1940 στο Σταροχώρι Αχαΐας. Από το 1996 ασχολείται συστηματικά με την εκμάθηση παραδοσιακών χορών. Παρακολούθησε και παρακολουθεί μαθήματα παραδοσιακών χορών στη σχολή της Δόρας Στράτου, αλλά και σε διάφορους άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς και χορευτικούς φορείς. Επιπρόσθετα παρακολουθεί μαθήματα μουσικών οργάνων. Οργανώνει χορευτικές δράσεις και συμμετέχει σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις Δήμων και πολιτιστικών συλλόγων, που αφορούν στην παρουσίαση της μουσικής παράδοσης της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και του τόπου μας γενικότερα.

Η αγάπη του για την έρευνα και την κληρονομιά της δημοτικής μας παράδοσης, είναι αστείρευτη. Με σύμμαχο λοιπόν αυτή του την αγάπη, δημιούργησε το συγκεκριμένο πόνημα, το οποίο είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας σκέψης, καταγραφής και δράσης.

Καταγράφει τα πάντα για τους παραδοσιακούς χορούς, την ιστορία τους, το πως χορεύονται και πολλά ακόμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture