Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ ΚΟΡΙΤΣΟΠΑΡΕΑ -ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ, ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ (AΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΕΣΤΕ ΣΕ FULL MOON PARTY)

ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ ΚΟΡΙΤΣΟΠΑΡΕΑ -ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ, ΤΙ Ε...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Υδραίες για τρεις μέρες

Η «μινιόν» αρχόντισσα του Σαρωνικού που φαντάζει σαν ραφινάτη, αμφιθεατρική αγκαλιά δεν έχει χάσει διόλου τη γοητεία της, όπως διαπιστώσαμε ως μόνιμη καλοκαιρινή κοριτσοπαρέα. Τα πλακόστρωτα δρομάκια είναι εδώ, μαζί με τα παλιά σπίτια των καπεταναίων της Επανάστασης, τις μπουκαμβίλιες, τα γαιδουράκια και την αύρα του λατρεμένου Λέοναρντ Κοέν. Πουθενά κραυγαλαίες εμπορικές πινακίδες και σκουπίδια, πουθενά φασαριόζικες τουριστικές μάζες, καθόλου θόρυβος τριγύρω μετά τα μεσάνυχτα. Αβίαστα και διακριτικά «ενορχηστρωμένα», το νησί σε βάζει γρήγορα στους δικούς του ρυθμούς.

 

 

 

Εννοείται αυτοκίνητα και μηχανάκια στην Υδρα είναι άφαντα. Τριγυρίσαμε στα μικρά αλλά καλαίσθητα εμπορικά καταστήματα ανακαλύπτοντας το καινούριο My Ydra Concept Store (με Replay, Brooks Brothers clothing, Callista bags, Serkos jewllery κ.α.) όπως και το «ψαγμένο»  Speak Out όπου μαζί με ρευστές καλοκαιρινές δημιουργίες εκτίθενται τα κοσμήματα της πατρινής Vassilia και του διεθνούς φήμης Giannis Sergakis. Μπήκαμε στα Παλαιά Σφαγεία του Ιδρύματος Δέστε όπου με ξεναγό τη νεαρή πατρινή φωτογράφο Μ. Αντζουλάτου αιφνιδιαστήκαμε με το πελώριο χέρι από ζάχαρη και φελιζόλ της αφροαμερικανίδας εικαστικού Kara Walker (Ηταν μέρος του πελώριου γλυπτού διαμαρτυρίας «Figa» που παρουσιάστηκε στo Mπρούκλιν της Νέας Υόρκης). Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Υδρας, πέρα από ντοκουμέντα του ναυτικού παρελθόντος του νησιού φιλοξενούσε έργα με ρευστά μοτίβα και ουρανούς της γνωστής ζωγράφου Βούλας Πριοβόλου.

Για μπάνιο δεν χρειάζεται να περιοριστείς στα βράχια με τα σκαλάκια κάτω από τα γνωστά στέκια ρεμβασμού και διασκέδασης με τη φοβερή θέα. Πηγαίνεις με καραβάκι ή θαλάσσιο ταξί στις Πλάκες, όπου βρίσκεται το δημοφιλές ξενοδοχείο- εστιατόριο Four Seasons με την απέριττη νησιώτικη αισθητική ή πιο μακριά στον Αγιο Νικόλα δηλαδή τη μεγαλύτερη οργανωμένη παραλία με τα καταγάλανα νερά. Πιο κοντά για απογευματινή βουτιά ενδείκνυται το ρομαντικό Castello.

Εκλεπτυσμένοι γάλλοι και αμερικανοί τουρίστες ήταν η πλειοψηφία του κόσμου με τους ελληνες να αποτελούν τη μικρή μειοψηφία, προερχόμενη κυρίως από Αθήνα και Πορτοχέλι. Συντροφιές με κοσμοπολίτικη και αρτίστικη ενδυματολογική εικόνα, συνήθως αφαιρετική και καθόλου φαντεζί.

Μείναμε στον ξενώνα Ραφαλιά, ένα τεράστιο σπίτι με ζωγραφισμένα ταβάνια, επίπλωση εποχής, πανύψηλες ξύλινες πόρτες και ειδυλλιακή ταράτσα μιας ιστορικής φαμίλιας του νησιού στην οποία ανήκει και το φαρμακείο –αξιοθέατο του 1890. (Εδώ είχαν βρεθεί πριν από μας Βίβιαν Γουέστγουντ, Κέιτ Μος και Πάμελα Αντερσον και είναι ιδανικός χώρος για πολυμελή παρέα). Ευχαριστηθήκαμε αφάνταστα την παραδοσιακή ψαροταβέρνα του Στέφανου στο Καμίνι, απολαύσαμε πρωινό σε «Πειρατή» και «Isalos» και ξενυχτήσαμε στο trendy μπαράκι «Amalour» που αργά κλείνει τις πόρτες του ευνοώντας χορευτικό ξεφάντωμα. Αξιοποιήσαμε και μια από τις καθιερωμένες ευκαιρίες για εκρηκτικό full moon party σε Ydronetta και Spilia…

Με την υπόσχεση να ξαναρθούμε, σημειώσαμε στην ατζέντα μας να επανέλθουμε για φαγητό στην «Ωραία Υδρα» στο λιμάνι και να μπούμε να δούμε το νέο luxury ξενοδοχείο «Hydrea» στην υπερυψωμένη άκρη της μικροσκοπικής «χώρας». Εφόσον έρχεσαι από πιο μακριά μπορείς άνετα να σκεφτείς να παραμείνεις στο νησί περισσότερες μέρες, πέρα από την ταμπέλα της αθηναικής weekend απόδρασης. Τον απελπιστικό δρόμο από την Πάτρα προς Μετόχι θα φροντίσουμε πάντως να τον αποφύγουμε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View