Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το υποψήφιο για Όσκαρ φιλμ μικρού μήκους της Δάφνης Ματζιαράκη προβάλλεται την Κυριακή

Το υποψήφιο για Όσκαρ φιλμ μικρού μήκους...

Λίγη ώρα πριν την απονομή στο Cosmote tv

Ως γνωστό την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 που είναι η 89η απονομή των βραβείων Όσκαρ, το φιλμ μικρού μήκους με τίτλο “4.1 Miles” της Δάφνης Ματζιαράκη, με θέμα τις ροές προσφύγων στην Ελλάδα, είναι ανάμεσα στα υποψήφια για το βραβείο OSCAR στην κατηγορία του καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους.

Η COSMOTE TV με την αφορμή αυτή φέρνει στις οθόνες μας, λίγες ώρες πριν την μεγάλη απονομή, το φιλμ την Κυριακή 26/2, στις 21.20 (COSMOTE CINEMA 2HD).

Οι συνδρομητές της COSMOTE TV, θα έχουν λοιπόν την ευκαιρία να απολαύσουν την Α’ και αποκλειστική προβολή του 25λεπτης διάρκειας director’s cut του “4.1 Miles”, που μέχρι στιγμής έχει προβληθεί μόνο στα φεστιβάλ όπου έλαβε μέρος, στη συνέχεια υποβλήθηκε στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου και οδήγησε στην φετινή υποψηφιότητα στα βραβεία Όσκαρ.

“4.1 Miles”, δηλαδή 4,1 μίλια είναι η απόσταση που χωρίζει τα τουρκικά παράλια από τις ακτές της Λέσβου. Μέσα από το ντοκιμαντέρ, ξετυλίγεται η καθημερινότητα των ανθρώπων του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά στα παράλια της Λέσβου, για τη διάσωση των προσφύγων που παλεύουν με τη θάλασσα, ώστε να φτάσουν ζωντανοί στις ακτές του νησιού από τα τουρκικά παράλια. Συγκεκριμένα, το “4.1 Miles”, καταγράφει για τρεις εβδομάδες σε καθημερινή βάση, τις προσπάθειες διάσωσης των προσφύγων από τον κυβερνήτη του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκο Παπαδόπουλο, και το πλήρωμά του.

Η δημιουργός του ντοκιμαντέρ, Δάφνη Ματζιαράκη, φοιτήτρια στο τμήμα δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, επηρεάστηκε από το προσφυγικό ζήτημα, και πήρε την απόφαση να μεταβεί στο νησί και να απαθανατίσει τις στιγμές αυτές που συγκλόνισαν.

Η υποψηφιότητά της στα φετινά βραβεία OSCAR, δεν αποτελεί την πρώτη διάκριση για την Δάφνη Ματζιαράκη καθώς έχει ήδη λάβει το πρώτο βραβείο της Ακαδημίας, στον Φοιτητικό διαγωνισμό Κινηματογράφου 2016.

Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture